Spring naar de content

Johan Derksen bevuilt oude nest: ‘VI gaat naar de klote’

Zelfs George W. Bush doet het niet: kritiek geven op zijn opvolger. Barack Obama, die al een flinke periode onder vuur ligt – zeker van de Republikeinse goegemeente – zal van zijn voorganger geen onvertogen woord horen. Het siert de oud-president van de Verenigde Staten die ook zelf forse kritiek te verduren kreeg tijdens zijn jaren in het Witte Huis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“I really have had all the fame I want,” aldus de Bush jr. “I really don’t long for publicity.”

Dat kan niet gezegd worden van Johan Derksen, die na zijn vertrek als hoofdredacteur van Voetbal International nog wekelijks in de spotlights staat in de televisievariant van het voetbaltijdschrift. Tijdens een interview in de Balie waar hij samen met Wim Kieft werd ondervraagd door schrijver Arnon Grunberg, reageerde ‘de snor’ op de vraag of hij zijn wekelijkse column in het blad weer op ging pikken.

Derksen zou in december terugkeren met zijn column, maar heeft daar geen behoefte meer aan. ‘Ik wil er niet bij betrokken zijn als de titel naar de klote gaat,’ dixit Derksen, die de fotostrip over Kick Wilstra en de fotopagina waar zijn opvolgers het blad mee verrijkten maar niks vindt.

Voor zijn vertrek was hij nog laaiend enthousiast over zijn opvolging. ‘Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolgers en sta mijn werkkamer op 1 augustus met plezier af aan Thijs van Veghel (hoofdredacteur, red.) en ik weet dat de organisatie in goede handen is bij Tom van Hulsen (operationeel hoofdredacteur, red)’.

Van dat enthousiasme is in korte tijd dus weinig meer van over. Snerend becommentariërend vanaf de zijlijn, waarschijnlijk de plek waar Derksen het meest tot zijn recht komt, weet de oud-hoofdredacteur uitstekend waar het wél naartoe zou moeten met Voetbal International. Richting de LINDA. als het aan Derksen ligt: ‘Mooi papier, goede fotografie en vormgeving.’ Blijkbaar was het mister big star niet gelukt dat zelf even door te voeren gedurende zijn 13 jaar als hoofdredacteur.