Spring naar de content

‘The Hunger Games’ passeert de drie miljoen euro in tweede weekend

Na een verpletterend openingsweekend weet The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 het Nederlandse publiek wederom te bekoren. Het derde deel in de filmserie over Katniss Everdeen (gespeeld door Jennifer Lawrence) bracht dit weekend maar liefst 1 miljoen euro op, en daarmee passeert het de grens van de drie miljoen euro opbrengst. (3,4 miljoen euro, om preciezer te zijn.)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Sciencefictionfilm Interstellar van regisseur Christopher Nolan, de komedie Pak van Mijn Hart van Kees van Nieuwkerk en het debuterende Horrible Bosses 2 volgen in het lijstje van best bezochte films. Respectievelijk brachten zij 343 duizend, 316 duizend en 293 duizend euro op. Maar zelfs de opbrengst van deze drie films gecombineerd kwam nog niet aan het door The Hunger Games opgehaalde bedrag.

De kinderfilms De club van Sinterklaas en het pratende paard en Sinterklaas en Diego: Het geheim van de ring stijgen wederom in de lijst, als gevolg van de aanhoudende Sinterklaaskoorts. Volgend weekend, wanneer Pakjesavond voor de meesten zal plaatsvinden, zal moeten uitwijzen of dit voldoende is om te spreken van een succesvolle feestmaand.

Bioscooptop-tien
1 (1) The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
2 (2) Instellar
3 (3) Pak van Mijn Hart
4 (-) Horrible Bosses 2
5 (6) De club van Sinterklaas en het pratende paard
6 (4) Dumb and Dumber To
7 (5) John Wick
8 (7) Samba
9 (8) Wiplala
10 (10) Sinterklaas en Diego: Het geheim van de ring

Bron: Nederlandse Film Distributeurs