Spring naar de content

Deze ‘misleidende’ spiegel laat u meer kleding kopen

Dat winkels met licht en geur de boel manipuleren en nietsvermoedende klanten zo meer geld laten uitgeven, is al langer bekend. Maar nu blijken er ook spiegels in sommige kleedkamers te hangen die ervoor zorgen dat je slanker lijkt. Doel? Verkoop stimuleren uiteraard.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De ‘Skinny Mirror‘ wordt gemaakt door een bedrijf uit, niet geheel verrassend, Californië. Sinds 2012 verkopen ze de spiegels aan kledingzaken. In vergelijking met normale spiegels of niet flatterende spiegels scheelt het optisch twee tot soms wel vijf kilo. De bedenker van de spiegel wil het zelfvertrouwen van klanten opkrikken, en ze juist niet misleiden, daarom is op elke spiegel een sticker geplakt met de tekst ‘Skinny Mirror’.

Een Zweedse studente onderzocht het effect van de spiegel. Het blijkt dat de vrouwen die kleren hebben gepast voor een ‘Skinny Mirror’ tot 20 procent meer aankopen doen én vinden dat hun lichaam in de spiegel meer voldeed aan hun ideaalbeeld.

Het zou dus zomaar kunnen dat u nietsvermoedend die prachtige, maar veel te dure jurk koopt, omdat u er in de winkel dankzij de ‘Skinny Mirror’ een stuk dunner uit ziet. Eenmaal thuis valt u vies op uw neus: uw eigen spiegel heeft namelijk geen verslankend effect. Van dat nieuw verworven zelfvertrouwen blijft dan waarschijnlijk weinig over. De enige oplossing lijkt naast de kledingaankopen ook de spiegel uit de winkel meteen mee te nemen.

Of de spiegels in Nederlandse winkels hangen, is niet bekend.

Onderwerpen