Spring naar de content

Stamelende Rutger Castricum symbool voor einde PowNews

Nederlands meest bijdehante verslaggever Rutger Castricum, die stamelend en vragen ontwijkend voor een draaiende camera verschijnt. Dat kan maar één ding betekenen: PowNews stopt ermee, althans, met de uitzendingen op dagelijkse basis. Politici kunnen opgelucht ademhalen. Maar de kijker ook?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

De overvaltactiek met draaiende camera en vervelende vragen – politici werden er behoorlijk geïrriteerd en angstig van. Voor de kijker waren zulke vraaggesprekjes meer dan eens vermakelijk. Beroemde fragmenten van PowNews zijn er genoeg: de minister-president die de vraag kreeg of hij ‘nog geneukt’ had, Job Cohen die het verzoek kreeg om bier te halen, diplomaten die op de huid werden gezeten, wat soms eindigde in een schermutseling. De kijker vond het geweldig of walgde ervan.
Nu heeft omroep PowNed besloten dat het tijd wordt om meer geld in andere programma’s te steken. En met het einde van PowNews in zicht vond EenVandaag het tijd worden om de beroemdste verslaggever van het programma, Rutger Castricum, eens aan de tand te voelen, op een wijze waarop hij dat zelf graag doet.

sitestat

En dan voltrekt zich er een schouwspel waarbij dat op een treffende wijze het einde van PowNews illustreert. De vlotgebekte en als ad rem bekend staande Castricum, die normaal gesproken zijn geïnterviewden angst aanjaagt, heeft niet zelf de microfoon in handen maar krijgt hem voor de verandering onder zijn neus geduwd. Nu is hij degene die moeite heeft met de gestelde vragen, tot hilariteit onder veel twitteraars.

twitteraars

Na de vraag: “Hoeveel geld verdien je bij PowNews?” is zijn lot als onzekere vragenontwijker, het type dat hij de afgelopen jaren zo graag mocht aanpakken, dan toch echt bezegeld. De rollen zijn compleet omgedraaid.

Rutger Castricum als het stamelende slachtoffer van een zuigende verslaggever. Veel symbolischer kan het einde van PowNews niet in beeld gebracht worden.