Spring naar de content

100 jaar! Het beste uit een eeuw Haagse Post en HP/De Tijd

Een prijsvraag over de uitkomst van de Eerste Wereldoorlog, bijvoorbeeld, waarbij de meest profetische lezer werd beloond met ƒ125. Gehoorzaam gekeuvel tijdens de Tweede Wereldoorlog, en kritische journalistiek ten tijde van intellectuele en artistieke revolutie. Speciaal voor het honderdjarige bestaan van de Haagse Post en HP/De Tijd stelden wij een bloemlezing samen, met het meest memorabele uit een roerige eeuw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

spreadDe eeuw die met weekblad de Haagsche Post begon en eindigt met het huidige maandblad HP/De Tijd valt vrij organisch uiteen in vier nagenoeg gelijke tijdvakken. Vele duizenden pagina’s, die wij voor u op 132 pagina’s samenvatten.

100jaarhpBij de selectie lieten wij ons leiden door verbazing en verrassing. Het resultaat is een bonte verzameling van tekst en beeld over alledaagse waanzin, waarvan hierboven een voorbeeldpagina.

Niet alle artikelen konden wij in volledigheid afdrukken, daarom vindt u in de papieren uitgave (die u bij aankoop van ons dubbeldikke winternummer cadeau krijgt) een code die u toegang geeft tot de complete teksten via deze website.

De dubbele uitgave van HP/De Tijd ligt vanaf 10 december in de winkel. Koop hem hier digitaal, of sluit hier een voordelig abonnement af.

Lezers kunnen hier de code uit het blad invoeren en zo extra archiefmateriaal downloaden.
[jubileum-downloads]