Spring naar de content

Onno Hoes stapt op en sleept PowNews voor de rechter

Onno Goes. De uitzending van PowNews waar zoveel ophef over ontstond is hem dan toch fataal geworden. Hoewel er geen tweede ambtsperiode als burgemeester van Maastricht in leek te zitten, zal hij opstappen zodra er een opvolger is gevonden. Hoes blijft wel aan tot zijn opvolger geïnstalleerd is. In een verklaring schrijft hij:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Zojuist heb ik aan de Gemeenteraad van Maastricht en het College van Burgemeester en Wethouders bekendgemaakt dat ik mijn functie als burgemeester ter beschikking stel met ingang van de dag waarop een bij Koninklijk Besluit benoemde nieuwe burgemeester in functie zal treden. De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen. Dit besluit kan rekenen op instemming van de gouverneur.

Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden. Ik bereid dan ook met mijn raadsman zorgvuldige juridische stappen voor tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Ik zal er voor strijden dat een openbaar bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privédomein blijft zodat hij of zij in balans zijn of haar functie kan vervullen. Het privédomein moet voor een openbaar bestuurder worden beschermd en ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen ‘privé’ en ‘publiek’ een uitspraak te doen.

Onderwerpen