Spring naar de content

Zien: met dit futuristische laserkanon trekt Amerika ten strijde

Het Amerikaanse leger behoort tot een van de meest geavanceerde strijdkrachten ter wereld. Het land loopt voorop waar het de toepassing van drones betreft, maar een van de nieuwste wapens lijkt regelrecht uit een Star Wars-film te komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Het systeem, LaWS (Laser Weapon System) gedoopt, maakt gebruik van een laserstraal om motoren van binnenkomende schepen en vliegtuigen onschadelijk te maken. Het supergeavanceerde laserkanon is gemonteerd op de USS Ponceeen schip van de marine dat dienst doet in de Perzische Golf. Volgens de marine kan de straal op twee standen gezet worden. Allereerst kan er een soort schokgolf uitgezonden worden naar een ongeïdentificeerd of vijandelijk vaar- of vliegtuig, maar daarnaast kan de straal ook een standje harder, waardoor de motor van het object spontaan explodeert.

In de video, waarin het wapen getest wordt, is goed de brute effectiviteit van het laserkanon te zien. De laserstraal maakt korte metten met onbemande speedboten die omsingelingstactieken van de Iraanse marine imiteren, en ook een onbemand vliegtuigje is geen partij voor LaWS. Dit alles wordt aangestuurd met een controller die verdacht veel lijkt op die van een Xbox of Playstation.

Onderwerpen