Spring naar de content

Tien redenen waarom je niks van het KNVB-congres mag missen!

Op 15 december organiseert de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond een groots opgezet congres waarop een grote groep specialisten in Zeist met elkaar de toekomst van het Nederlandse voetbal doorneemt. Het belooft een supervet feestje te worden; hier alvast tien redenen waarom je onmiddellijk een kaartje moet aanschaffen als je die nog niet hebt en waarom je alle reden hebt om je te verheugen als je al wel een ticket hebt!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Heinen

1. De Line-up is weer FUCKING AWESOME
Ook dit jaar heeft het KNVB-congres weer allemaal nationale en internationale toppers naar Utrecht weten te lokken. Living legends als Leo Beenhakker, Jelle Goes en de Deense grootheid Rasmus Ankersen zullen je versteld laten staan van hun sprekerskunsten. Met name Goes staat bekend om zijn geweldige live performance dus zorg dat je vroeg vooraan staat bij deze voetbalgod!!!

2. Het wordt een rapport!!!!!111!
Veel mensen denken dat het KNVB-congres een eenmalig topcongres is, maar er is more to it: wat te denken van een vuistdik rapport dat naar aanleiding van het congres zal worden opgesteld?! Het is nu nog niet zeker wat er allemaal in dat rapport zal staan, maar dikke kans dat er allemaal aanbevelingen en suggesties in komen! #zinin.

3. Utrecht
Studentenstad Utrecht is natuurlijk supercentraal, makkelijk te bereiken met het OV en heeft met Hoog Catharijne een van de overdekste winkelcentra van Midden-Nederland, en dan hebben we het nog niet eens over alle kroegjes en restaurantjes in het sfeervolle centrum. Zodat je ook na het congres nog een TOPmiddag kan hebben…;-)))).

4. Humberto Tan
Misschien ken je Humberto Tan wel van tv; hij presenteert iedere dag de megagezellige talkshow RTL Late Night, vol nationale en internationale sterren. Het presenteren van zo’n congres kun je kortom wel aan die stylish Humberto overlaten:P En hij weet ook nog best wel alles van voetbal!

5. Jeugdopleiding
Een van de grootste problemen van Nederland is natuurlijk de jeugdopleiding, die nauwelijks nog “kerels” opleidt. Dat kan natuurlijk niet! Over dit serieuze onderwerp wordt op het congres vast allerlei interessants gezegd. Dus als ook jij je zorgen maakt over het gebrek aan vaderlandse toptalenten, dan is dit programmaonderdeel zeker iets voor jou!

6. Cruijff komt!
Johan Cruijff komt ook! Misschien ken je hem niet, vraag dan gerust je vader of je opa, want Johan Cruijff was ooit de beste Nederlandse voetballer – een soort Kevin Strootman, maar dan van superlang geleden. Na zijn carriere is hij een loopbaan als stand-up comedian begonnen, dus er valt vast weer het nodige te lachen bij zijn praatje!

7. Kunstgras
Wat vind jij van kunstgras? Lekker arty of niet earth genoeg? Praat gezellig mee met de paneldiscussie over dit uberhippe fenomeen.

8. Niet duur!
Veel feestjes en festivals worden er niet goedkoper op. Het lijkt soms wel alsof alleen mensen met geld welkom zijn op Lowlands en Down the Rabbit Hole. Bij de KNVB hebben ze begrepen dat voetbal van iedereen en voor iedereen is. Voor een luttel bedrag word jij als bezoeker de hele dag verwend met kadetjes kaas en kopjes koffie: zo kan het dus ook!

9. Misschien leest Clarence Seedorf wel een gedicht voor
Je weet tenslotte nooit.

10. De toekomst is belangrijker dan je denkt
Veel jongeren zijn het eens over de toekomst: die komt vanzelf en als ie er is, dan zien we wel weer. Maar hee: de toekomst is het vandaag van morgen! Superbelangrijk! Wie wil nou niet z’n steentje bijdragen aan morgen om overmorgen te zeggen dat gisteren alles beter was?! Hoe tof zou dat zijn?

Op het KNVB-congres gaan we met z’n allen proberen met de toekomst terug in de tijd te gaan, naar toen het heden nog slechts verre toekomst was. Klinkt dit als een allemachtig interessante megamindfuck? Kom dan zeker het KNVB-congres uitchecken!

Koop je kaarten bij de erkende ticketstations, of bij Bert van Marwijk.