Spring naar de content

Geestige trend: contact met je telefoonbuur

Tegen de kerstdagen is het natuurlijk mooi als mensen wat toenadering tot elkaar zoeken. Bijvoorbeeld door eens een praatje te maken met de buurman. Maar in een tijd waarin veel mensen vooral sociaal contact lijken te onderhouden via hun mobiele telefoon, kan die buurman het vaak vergeten. In België werd een grappige oplossing bedacht. Daar zoekt men tegenwoordig contact met de ‘telefoonbuur’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Even een uitleg: uw telefoonbuur is degene die precies hetzelfde telefoonnummer heeft als u, op het laatste cijfer na. Dat laatste cijfer is er één hoger of lager dan dat van u. Dus, uw nummer is bijvoorbeeld 06 12345678. Dan heeft u twee buren: die van nummer 06 12345679 of die van 06 12345677.

Het idee, een initiatief van de makers van Sambal, is dat mensen contact opnemen met hun telefoonburen. Het beste is om ze een tekstberichtje te sturen, waarin u zichzelf voorstelt als de buurman/-vrouw. In het beste geval krijgt u een leuk berichtje terug, en heeft u er tegen de kerstdagen een fijne (maar misschien wat verre) buur bij.

Niet in alle gevallen pakt het overigens succesvol uit.

Het lastige in België is natuurlijk dat er twee talen worden gesproken, en dat maakt de communicatie er niet makkelijker op.

In Nederland gaat dat excuus niet op, dus.. wie begint er?