Spring naar de content

Android gaat mogelijk uw auto besturen

Google werd ooit bekend met een zoekmachine, misschien kent u die dagen nog. Maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een techgigant met een miljardenomzet, en blijft het zich voortdurend ontwikkelen – in allerhande richtingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Binnen afzienbare tijd zou het Android-besturingssysteem zelfs uw auto kunnen besturen. Het besturingssysteem van Google is momenteel in ontwikkeling, en het bedrijf volgt hiermee Apple, dat haar eigen programma al inbouwt in een (kleine selectie) nieuwe auto’s.

Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Tot die tijd kan er volgens Google nog veel voordeel gehaald worden uit een auto met een Android-systeem. De bestuurder hoeft zijn smartphone niet meer in te pluggen om verbonden te zijn met het internet, waarmee bijvoorbeeld kaarten en muziek via stream opgeroepen kunnen worden.

De eerste auto’s die uitgerust zijn met Android Auto komen naar verluidt volgend jaar op de markt. Welke merken dit zijn, is nog niet bekend. Echter is er ook op dit gebied geduchte concurrentie van rivaal Apple, dat een eigen programma, CarPlay, in maart onthulde.

Volgens experts zitten er echter wel nog wat haken en ogen aan de integratie van nieuwe auto’s met het Android Auto-systeem. Een daarvan is het feit dat dit soort systemen doorgaans 30 seconden doen over het opstarten, zoals bij de meeste smartphones. De bestuurder van een auto wil meteen wegrijden, en niet eerst een halve minuut wachten.

Ook is er de naam van het automerk zelf, die ze niet graag te grabbel gooien. Door Android in te bouwen zou een bedrijf een stukje eigen identiteit kunnen verliezen. De consument, misschien meer een fan van Apple, zou dan zomaar voor een concurrent zonder Android of met CarPlay kunnen kiezen.

Onderwerpen