Spring naar de content

Bijbelepos ‘Exodus: Gods and Kings’ opent matig, ‘The Hobbit’ blijft populair in bioscoop

We naderen het einde van dit filmjaar, en de (meestal) o zo winstgevende feestdagen liggen vlak voor ons. Het derde weekend van december bracht een aantal nieuwe titels, waaronder het Bijbelse drama Exodus: Gods and Kings van Ridley Scott. Maar de populariteit van The Hobbit: The Battle of the Five Armies en Gooische Vrouwen 2 is groots, en zij gaven hun respectievelijke eerste en tweede plaats dan ook niet op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Regisseur Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings, over Mozes (Christian Bale) en de exodus van de Israëlieten uit Egypte uit de handen van farao Ramses II (Joel Edgerton), is na Noah de tweede grote Bijbelverfilming dit jaar. Maar een grote opbrengst bleef uit in zijn openingsweekend: zo’n 450 duizend euro.

De nummer één van dit weekend was wederom het derde en laatste Hobbithoofdstuk. Het openingsweekend van de film – vorige week – gold als het beste van dit jaar, met een opbrengst van 1,8 miljoen euro. Dit weekend was goed voor een eveneens indrukwekkende 1,5 miljoen.

De tweede Gooische Vrouwen-film behoudt de tweede plaats in zijn derde weekend, terwijl de kinderfilms klommen in de bioscooptoptien. Boekverfilming Mees Kees op de Planken, animatiefilm The Penguins of Madagascar en Wiplala, gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt, boekten meer winst dan de voorgaande week.

Een ietwat teleurstellend debuut beleefde Annie, de verfilming van het wereldberoemde zingende weesmeisje, gespeeld door kindsterretje Quvenzhané Wallis. De film bracht nog geen 125 duizend euro op. It’s a hard knock life, zullen we maar zeggen.

Bioscooptoptien
1 (1) The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2 (2) Gooische Vrouwen 2
3 (-) Exodus: Gods and Kings
4 (5) Mees Kees op de Planken
5 (3) The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
6 (4) Penguins of Madagascar
7 (-) Annie
8 (11) Wiplala
9 (6) Instellar
10 (12) Mr. Turner

Bron: Nederlandse Film Distributeurs