Spring naar de content

Zien: CNN heeft video klaarstaan voor wanneer de wereld vergaat

Als nieuwsorganisatie moet je overal op zijn voorbereid, ook op het einde van de wereld. Dat weet CNN ook. Toen Ted Turner de nieuwsorganisatie 34 jaar geleden begon, dacht hij dat de zender het nieuws 24 uur per dag tot het bittere eind zou verslaan. Op dat eind is CNN dus ook voorbereid, want de zender heeft een speciale video klaarstaan voor als het einde van de wereld nabij is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

“We blijven in de lucht en we verslaan het einde van de wereld live, en dat zal onze laatste gebeurtenis zijn. We spelen het volkslied maar 1 keer, op 1 juni (de dag waarop CNN voor het eerst uitzond). Als het einde van de wereld komt, spelen we Nearer My God To Thee voordat we eraan gaan,” aldus Ted Turner bij de start van CNN. Turner werkt al lang niet meer bij CNN, maar er is toen wel een video opgenomen, die nu nog steeds in de databank van de zender staat.

Op de video is een fanfare te zien die een afscheidsnummer speelt. De video werd ontdekt door Michael Ballaban, een oud-stagiair van CNN. Hij vond de video in de archieven van de zender, onder de naam ‘Turner Doomsday Video’, met erbij het commentaar dat de video absoluut niet afgespeeld mag worden tot het einde van de wereld bevestigd wordt. Daar is het nu echter wat te laat voor, want Ballaban zette de video op zijn site.