Spring naar de content

Zien dit weekend: ruzie tussen Kate Winslet en Jodie Foster en dikke, donkere billen

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

1Op avontuur
In 2007 verfilmde Sean Peann het waargebeurde verhaal Into the Wild, over de avonturier Chris McCandless die zijn hele hebben en houden opgaf voor een zwervend bestaan, met een noodlottige afloop tijdens een trektocht door Alaska. Into the Wild, waarin acteur Emile Hirsch McCandless vertolkt, werd genomineerd voor twee Oscars en staat te boek als een van meest gelauwerde films van 2007.
‘Into the Wild’, vrijdag 9 januari om 22.20 op NPO 3. Bekijk hier de trailer

3Ruzie om de kinderen
In Carnage (2011) krijgen twee stellen ruzie als ze een conflict tussen hun zoontjes proberen bij te leggen. De film, deels gebaseerd op het toneelstuk God of Carnage, speelt zich vrijwel geheel af in één woonkamer. Roman Polanski regisseerde Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster en John C. Reiley, in een vlijmscherpe komedie die enthousiast werd ontvangen door critici.
‘Carnage’, vrijdag 9 januari om 22.20 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

7Dikke, donkere billen
David is een sympathieke joodse jongen, en zoekt naar een donkere vrouw met dikke billen en grote borsten. Wanneer zijn wens in vervulling gaat en hij een relatie krijgt met Rowana uit de Bijlmer, wordt dat door zijn ouders niet geaccepteerd. In Alleen maar nette mensen, naar de bestseller van Robert Vuijsje, speelt Géza Weisz de nette David en Imanuelle Grives de flamboyante Rowanda.
‘Alleen maar nette mensen’, zaterdag 10 januari om 20.05 op NPO 3. Bekijk hier de trailer

2Daniel Day-Lewis als oliemagnaat
Daniel Plainview is een grote Amerikaanse oliemagnaat, en daarmee een rijk man. Maar zijn hebzucht en arrogantie krijgen de overhand en hij verliest zijn normen en waarden uit het oog. In In There Will Be Blood speelt Daniel Day-Lewis de kapitalist Plainview, een rol waarvoor hij een Oscar kreeg.
‘There Will Be Blood’, zaterdag 10 januari om 22.20 op SBS6. Bekijk hier de trailer

42Doc: 5 jaar na Haïti
Het is vijf jaar geleden dat een aardbeving Haïti lamlegde. Het hulpgeld van Giro 555 is op, maar het land is nog steeds bezig met de wederopbouw. 2Doc besteedt zondag aandacht aan de ramp en blikt terug op de luchtbrug waarmee ruim honderd adoptiekinderen ijlings naar Nederland werden gebracht, weg uit het verwoeste land.
‘2Doc: The Kids are OK, 5 jaar na Haïti’, zondag 11 januari om 21.10 op NPO 2

5Erkenning voor Alan Turing
Een wat vergeten verhaal is dat van Alan Turing, de Brit die tijdens de Tweede Wereldoorlog het Duitse communicatiesysteem wist te kraken en daarmee de basis legde voor de computer. In The Imitation Game speelt acteur Benedict Cumberbatch de oorlogsheld, met bijrollen van Keira Knightley en Charles Dance. Een geslaagde vie romancée, oordeelde HP/De Tijd.
‘The Imitation Game’ draait in heel Nederland te zien. Bekijk hier de trailer

6Houellebecq ontvoerd
In The Kidnapping of Michel Houellebecq wordt de controversiële schrijver Michel Houellebec, inderdaad, ontvoerd. De kidnappers blijken echter grote amateurs, en krijgen bovendien sympathie voor hun gijzelaar, waarmee regisseur Guillaume Nicloux een hilarische plot in handen heeft.
‘The Kidnapping of Michel Houellebecq’ is te zien op een select aantal schermen in Nederland. Bekijk hier de trailer