Spring naar de content

Coen & Sander: reacties op dé transfer in radioland

Het voetbaltransferseizoen liep op 3 februari af. Waar in de voetballerij op deze ‘deadline day’ veel spelers worden verhandeld, deed ook het radiolandschap gezellig mee. De Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verhuist van de publieke radiozender 3FM naar het commerciële 538. Daarmee is het misschien wel dé transfer van dit seizoen. Wat vindt Nederland: een gouden kans of een gevalletje geldzucht?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Het populaire radioprogramma De Coen & Sander Show bestaat al sinds september 2006 en is in handen van BNN. Na zo’n acht jaar uitzenden gaat het goed met de heren. Beiden hebben een deelname aan het Glazen Huis op hun naam staan, weten niet alleen iets af van feestmuziek maar ook hoe je een feestje moet bouwen, en wonnen in 2008 de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma.

Inmiddels is het tijd voor een nieuwe uitdaging. “We willen op het hoogtepunt gaan. Niet wachten tot er een moment komt dat we niet elke dag honderd procent voor de show geven, of – erger – jij als luisteraar ons zat zou worden. We hebben heel veel zin om onszelf nóg een keer uit te vinden en uit te dagen, nóg een keer die succesvolle middagshow op te gaan bouwen. In een nieuwe omgeving!” laat Coen Swijnenberg op zijn Facebookpagina weten.

Het nieuws van de transfer trekt veel aandacht en haalde zelfs het NOS Journaal. Helemaal verrassend is de overstap echter niet; het gerucht deed al een tijdje de ronde. Een dag voor de bekendmaking werd de heren al om commentaar gevraagd, maar dat bleef uit. Een overzicht van andere reacties op de transfer.

Collega’s van de radiomakers gaan het duo erg missen, maar ook luisteraars betreuren het vertrek van de populaire show.

 

Goudzoekers
Niet iedereen is te spreken over de zenderverhuizing. Waar het Coen Swijnenberg naar eigen zeggen niet om het geld gaat, blijft het een feit dat hun salaris fors in hoogte stijgt. Sommige trouwe luisteraars maken bezwaar vanwege het verschil in geluid van 3FM en 538: de populaire publieke zender richt zich op alternatieve popdeuntjes, terwijl de commerciële zender bekendstaat als aanbieder van dancemuziek. 

 

Niet alleen Coen en Sander stappen over naar de commerciële tak, ook de redactie achter de radioshow krijgt een nieuw plekje.

Naast de Facebookpagina van Coen geven Coen & Sander ook nog een reactie in hun eigen show.

Vervangen
De overstap laat nog even op zich wachten. Coen en Sander vervangen pas in september  Ruud de Wild. Wie de plaats van Coen en Sander inneemt, is nog niet bekend. Kristel van Eijk lijkt het wel wat; zij roept programmadirecteurs op om een vrouw op de middag te programmeren. 3FM DJ Roosmarijn Reijmer kan zich daar niet in vinden.
Schermafbeelding 2015-02-03 om 12.59.45

Ook andere namen zingen rond in het geruchtencircuit:

Zenderbaas Wilbert Mutsaerts laat aan de NOS weten dat de opvolger waarschijnlijk uit eigen kring komt.