Spring naar de content

‘Michiel de Ruyter’ blijft populairste film, ‘Gooische Vrouwen’ breekt record

In vergelijking met de veelal drukke decembermaand en het winstgevende zomerseizoen is het een rustige bedoening in de Nederlandse bioscoopzalen. Er werd dit weekend voor 200.000 euro minder aan kaartjes verkocht dan het weekend ervoor, en nagenoeg alle films hadden te maken met een daling van de opbrengst. Spektakel van eigen bodem Michiel de Ruyter wist de schade te beperken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

De Ruyter haalde dit weekend een respectabele 800.000 euro op, ietsje minder dan het vorige weekend, toen de film in première ging. Het Amerikaanse ruimte-epos Jupiter Ascending, de komedie Night at the Museum: Secret of the Tomb en de actiefilm Wild Card debuteerden afgelopen donderdag, maar hadden dit weekend slechts een bescheiden recette.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er is overigens goed nieuws voor de makers van Gooische Vrouwen 2. Inmiddels heeft de film het record van de eerste Gooische Vrouwen-film verbroken, en is het op vier films na – Titanic, Avatar, Skyfall en Harry Potter and the Sorcerer’s Stone – de best verdienende film in de Nederlandse bioscopen. Het zal de vierde plaats in het overzicht van dit weekend iets dragelijker maken.

Bioscooptop-tien
1 (1) Michiel de Ruyter
2 (-) Jupiter Ascending 3D
3 (2) Spongebob: Spons op het droge
4 (3) Gooische Vrouwen 2
5 (-) Night at the Museum: Secret of the Tomb
6 (4) Homies
7 (6) The Imitation Game
8 (5) Taken 3
9 (8) Birdman
10 (-) Wild Card

Bron: Nederlandse Film Distributeurs