Spring naar de content

Zien dit weekend: Ronald Koeman, Aanmodderfakker & een gasexplosie

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Kick-off College TourManchester United vs Southampton FC
Vrijdag trapt Twan Huys een nieuw seizoen van College Tour af, met niemand minder dan Ronald Koeman. Een interview over zijn succes bij Southampton FC en zijn grote droom: het Nederlands kampioenschap voor Feyenoord binnenhalen.
‘College Tour: Ronald Koeman’, vrijdag 20 februari om 20.32 op NPO3

James_Brown_Live_Hamburg_1973_1702730029Godfather of soul
James Brown staat bekend als de ‘Godfather of Soul’ , een titel die de zanger niet is komen aanwaaien. Documentairemaker Alex Gibney en Mick Jagger maakten een muzikaal portret van een man die opgroeide in een bordeel en uitgroeide tot een swingende superster.
Het uur van de wolf: Mr. Dynamite – The Rise of James Brown’, vrijdag 20 februari om 23.18 op NPO2

 

Aanmodderfakker
Thijs leidt het typische studentenleven: beetje chickies zien dit weekend aanmodderfakkerversieren, beetje centjes verdienen. Hij is alleen geen twintig meer. Als hij de jonge, ambitieuze oppas van zijn zus ontmoet wordt Thijs geconfronteerd met al zijn problemen die zich de afgelopen jaren hebben opgestapeld. Aanmodderfakker won drie Gouden Kalveren en is de vijfde Telefilm die de VPRO deze weken uitzendt.
‘Aanmodderfakker’, zaterdag 21 februari om 20.10 op NPO3

 

zien dit weekend rotterdamGasexplosie
De bewoners van een flat in de Moddermanstraat in Rotterdam kregen de schrik van hun leven toen er ineens een gasexplosie plaatsvond. Alle 150 flatgenoten raakten dakloos. Wat gebeurt er verder? Dit is de Dag maakte een reportage.
‘Dit is de Dag’, zaterdag 21 februari om 22.10 op NPO2

 

Mislukt dieetXTRA - Obesitas
We lijken steeds dikker te worden, maar lijken eveneens vaker op dieet te gaan. Documentairemaker Jacques Peretti onderzoekt de relatie tussen deze twee gegevens. Hoe komt het dat diëten zo vaak mislukken?
‘Focus: De verslaving’, zondag 22 februari om 19.14 op NPO2

 

thumbLawinedrama
Tomas (Johannes Bah Kuhnke) en Ebba (Lisa Loven Kongsli) leiden een perfect leven. Twee kindjes, goede baan. Wanneer ze lekker genieten van hun luxe lunch op wintersport, komt er een lawine op hen af. Tomas denkt niet na en doet het eerste wat in hem opkomt – hij rent weg. Een interessante en aangrijpende casus voor ieder getrouwd stel, aldus HP/De Tijd.
‘Turist’ draait nu in een select aantal Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer