Spring naar de content

Volle bioscoopzalen voor kinderfilms ‘Big Hero 6’ en ‘Paddington’

De aanloop naar de Oscaruitreiking, die gisteravond plaatsvond, en de aanvang van de voorjaarsvakantie in het zuiden van Nederland heeft de Nederlandse bioscopen geen windeieren gelegd. De opbrengst uit het aantal verkochte kaartjes nam iets toe (300 duizend euro) ten opzichte van vorig weekend, en voornamelijk de kinderfilms trokken volle zalen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

De avonturenfilm Night at the Museum: Secret of the Tomb, Paddington, over de welgemanierde Britse beer, Spongebob: Spons op het Droge, en Big Hero 6 (dat gisteren overigens werd bekroond met een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm) stegen dit weekend aanzienlijk in populariteit in vergelijking met een weekend eerder.

De drie best bezochte films van dit weekend zijn (net als vorig weekend) de kaskrakers Fifty Shades of Grey (al nam het bezoek iets af ten opzichte van vorige weekend), Michiel de Ruyter en Kingsman: The Secret Service.

Deze publiekstrekkers gaan daarbij voorbij aan de vele ‘Oscarfilms’ die dit weekend eveneens draaiden. The Imitation Game, The Theory of EverythingBirdman leverden iets in op hun weekendopbrengst, en het debuterende Selma bracht slechts 119 duizend euro in het laatje. Voor het contrast: Fifty Shades of Grey bracht dit weekend 1 miljoen euro op.

Bioscooptop-tien
1 (1) Fifty Shades of Grey
2 (2) Michiel de Ruyter
3 (3) Kingsman: The Secret Service
4 (4) Big Hero 6 3D
5 (8) Paddington
6 (7) Spongebob: Spons op het droge
7 (5) Gooische Vrouwen 2
8 (9) Night at the Museum: Secret of the Tomb
9 (6) Jupiter Ascending 3D
10 (10) The Imitation Game

Bron: Nederlandse Film Distributeurs

Onderwerpen