Spring naar de content

Zien: de rap van Dijsselbloem, Varoufakis, Merkel en Poetin. (De Grieken lachen erom)

Griekenland. Er gaat geen dag voorbij waarop er niet over de economische crisis in het Zuid-Europese land wordt geschreven, met in de hoofdrol de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, die vastberaden het Europese speelveld heeft betreden. De onderhandelingen tussen Griekenland en de overige eurolanden verlopen moeizaam. Een goed moment, vond het VARA-programma Cojones, om een parodie te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Rappend komen Varoufakis, zijn Nederlandse collega Jeroen Dijsselbloem, bondskanselier Angela Merkel en Russisch president Vladimir Poetin voorbij. In een rap-battle, welteverstaan. Vrij hilarisch, vonden ook de Grieken. De tv-zender Alpha TV zond het filmpje uit. Een gecensureerde versie, overigens. Het fragment waarin Merkel zichzelf in ‘de ballen’ grijpt, is er uitgehaald.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap