Spring naar de content

Actiefilm ‘Focus’ populair, het succes van ‘Gooische Vrouwen 2’ loopt ten einde

Dit weekend werd een mijlpaal bereikt in de Nederlandse filmindustrie. Gooische Vrouwen 2 viel na dertien uitermate succesvolle weekenden buiten de lijst van de tien best bezochte films. De uiterste houdbaarheidsdatum van de film in de bioscoopzalen lijkt te zijn bereikt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Inmiddels kunnen we stellen dat de tweede Gooische Vrouwenfilm het succes van het eerste deel uit 2011 heeft overtroffen. In december beleefde Gooische Vrouwen 2 het beste openingsweekend van een Nederlandse film ooit. Dat record stond voorheen op naam van het vervolg. En begin februari onttroonde deel twee zijn voorganger door de best bezochte Nederlandse film ooit te worden. In totaal heeft Gooische Vrouwen 2 nu circa 16,5 miljoen euro opgebracht. Daarmee bracht de Nederlandse productie op eigen bodem meer geld op dan welke Harry Potter- of Lord of the Ringsfilm dan ook.

Dit weekend wist Gooische Vrouwen 2 174 duizend euro op te halen. Dat was niet genoeg om in de toptien van best bezochte bioscoopfilms te komen.

De Amerikaanse actiefilm Focus wist dit weekend de meeste bezoekers te trekken, ten koste van Fifty Shades of Grey. Kinderfilms Big Hero 6, Paddington, Spongebob: Spons of het droge en Jack bestelt een broertje lijken dit weekend (wederom) garen te hebben gesponnen bij de schoolvakanties in de regio Noord-Nederland. Alle vier de films zagen hun inkomsten met zo’n dertig tot veertig procent toenemen.

Bioscooptop-tien
1 (-) Focus
2 (1) Fifty Shades of Grey
3 (4) Big Hero 6 3D
4 (2) Michiel de Ruyter
5 (5) Paddington
6 (6) Spongebob: Spons op het droge
7 (3) Kingsman: The Secret Service
8 (-) Seventh Son (3D)
9 (8) Night at the Museum: Secret of the Tomb
10 (-) Jack bestelt een broertje

Bron: Nederlandse Film Distributeurs