Spring naar de content

Het gesodemieter met Binck Bank

U heeft mij op deze plek een aantal weken moeten missen als het gaat om opinies over de beurs en de economie. Geïnteresseerden in die beide onderwerpen zal het vanuit andere media niet zijn ontgaan dat er een buitengewoon smerig dispuut ontstond tussen de beleggersvereniging waarvan ik penningmeester ben, en huisbankier Binck Bank.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dr. Doom

Het is een goeie gewoonte om – als een zaak ‘onder de rechter is, zoals dat heet – je er als direct betrokkene niet over uit te laten. Ruim zeven weken heeft de vereniging niet z’n normale activiteiten kunnen ontwikkelen zoals ze dat al ruim zes jaar gewend is, via één en dezelfde bank: Binck Bank.

Er hebben zich onverkwikkelijke zaken voorgedaan maar uiteindelijk heeft de rechter j.l. vrijdag gesproken. Binck Bank is op alle fronten teruggefloten en moet de schade die door zijn handelen is ontstaan binnen 48 uur herstellen. Hoe groot die schade werkelijk is zal pas over enkele jaren – na een bodemprocedure – duidelijk zijn maar enkele tonnen werden gisterenmiddag dan toch door de bank bijgestort.

Veel vrienden en relaties gaan nu short in het aandeel Binck Bank, het aandeel kreeg al flinke klappen, het leverde de afgelopen negen maanden al zo’n 28 procent in terwijl de beurzen door stegen. Binck’s dochter Alex ligt zwaar onder vuur vanwege de bij alle verwachtingen achterblijvende resultaten die het voor beleggers behaalde in 2014.

Intussen zit Binck Bank ook al maanden zonder topman, vermoed wordt dat de beoogde opvolger – die wel al even lang klaar staat – niet zal is of wordt goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Zonder op details in te gaan kan ik zeggen dat door alles dat is uitgewisseld tijdens het door de beleggingsvereniging gewonnen kort geding er een niet erg florissant beeld ontstaat van de processen binnen de bank en de mensen die er voor verantwoordelijk zijn. Dat is natuurlijk mijn standpunt maar het wordt inmiddels wel door een niet mis te verstaan vonnis ondersteund.

Wij gaan als beleggingsvereniging niet short in Binck Bank.

Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci.

Onderwerpen