Spring naar de content

Zien dit weekend: minister Asscher, het succes van Andre Rieu & Julianne Moore

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm – wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Vragenuurtje in de Tweede KamerAsscher in College Tour
Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen ontvangt Twan Huys minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, PvdA) in College Tour. In de Rode Hoed in Amsterdam krijgen studenten de mogelijkheid minister Asscher te bevragen over allerlei kwesties.
‘College Tour: Lodewijk Asscher’, vrijdag 13 maart 20.30 op NPO 3

Andre Rieu checkt de sound voor het concert in de Ziggo DomeNederlandse klassieker
André Rieu is een van de meest succesvolle muzikanten van ons land. Zijn optredens vinden plaats in São Paulo, Sydney, maar op eigen bodem, in Maastricht. De Britse zender Sky Arts 2 maakte een tiendelige documentaire over de Nederlandse maestro, waarvan vrijdag de eerste aflevering wordt uitgezonden.
‘André Rieu: Welcome to my world’, vrijdag 13 maart 21.30 op NPO 1

Koffietijd met Quinty Trustfull en Loretta SchrijverLoretta in De Kwis
MAX-presentatrice Loretta Schrijver is te gast bij De Kwis. De oud-nieuwslezeres van RTL zal door cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe worden getest op haar kennis van de waan van de dag, wat veelal de nodige hilariteit oplevert.
‘De Kwis: Loretta Schrijver’, zaterdag 14 maart om 20.28 op NPO 1

Portretten RacoonZoektocht naar het volmaakte
De Zeeuwse band Racoon is altijd al op zoek geweest naar die ene volmaakte popsong. Het nummer dat precies uitlegt wat niemand kan verwoorden maar wat iedereen voelt. Een documentaire over die zoektocht maar ook het doorzettingsvermogen van een band die zonder platencontract hun grootste hit (Love You More) scoorde.
‘3Doc: Racoon: Blue Days, Song Days’, zaterdag 14 maart om 21.35 op NPO 3

TOPSHOTS-SPAIN-TECHNOLOGY-ROBOTGeïntegreerde robots
De dramaserie Real Humans schept het beeld van een wereld waarin de grenzen tussen robots en mensen vervagen. De zogenoemde ‘hubots’ zijn zo geïntegreerd dat ze dreigen te vergeten dat ze geen echte mensen zijn. Een casus over een ontwikkeling in de technologie en hoe deze de huidige samenleving zou kunnen veranderen.
‘Real Humans’, zondag 15 maart om 23.13 op NPO 3

still aliceStill Alice
Psychologe Alice Howland (Julianne Moore) heeft alzheimer, en probeert koste wat het kost bij zichzelf te blijven in haar strijd tegen een veelvoorkomende ziekte. Voor haar rol ontving Moore de Oscar voor Beste vrouwelijke hoofdrol. Wat de film echter zo bijzonder maakt is dat (de onlangs overleden) regisseur Richard Glatzer aan Still Alice werkte terwijl hij leefde met de ziekte ALS.
‘Still Alice’, draait nu in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer