Spring naar de content

Zien dit weekend: Bloed, Zweet en Tranen, George Clooney & Napoleon

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm – wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

DE OPLICHTERSAlbanië
De Vlaamse Tom Waes zoekt de landen op die elke toerist vermijdt. In de aflevering van deze week reist hij af naar Albanië. Hij wordt hartelijk ontvangen, maar Waes komt ook met de duistere kanten van het land in aanraking. Hij bezoekt de grootste illegale wietplantage van Europa en ziet met eigen ogen de gevolgen van eerwraak, de meest extreme vorm van eergerelateerd geweld.
‘Reizen Waes’, vrijdag 3 april om 20.30 op NPO 3

392px-LouisBonaparte_HollandNapoleon
Nederlands eerste koning was niet Willem I maar Lodewijk Napoleon, die door zijn broer tot koning werd gekroond. Zonder Lodewijk zou het Rijksmuseum misschien wel nooit hebben bestaan, en hadden we nu mogelijk niet zoiets gehad als Rijkswaterstaat, een volksregister, een Academie van Wetenschappen of een Nationale Bibliotheek. Hans Goedkoop portretteert in zijn programma De IJzeren Eeuw de man die de Oranjes het liefst zouden vergeten. Van zijn opkomst tot zijn vlucht in de nacht.
‘De IJzeren Eeuw: De Allereerste Koning’, vrijdag 3 april om 21.05 op NPO 2

Luxe warenhuisb0912f86-b29c-4046-a6d2-d91017f5c3d7
Het derde seizoen van Mr. Selfridge speelt zich af in 1919. De Eerste Wereldoorlog is voorbij. Klanten vinden hun weg naar het Engelse warenhuis Selfridge waar de luxe producten alle naoorlogse ellende verbloemen. Hoe beter het gaat met het warenhuis, hoe slechter het gaat met de familie Selfridge. Nu de vrouw van Harry Selfridge (Jeremy Piven) is overleden en zijn oudste dochters hem dreigen te verlaten voor een geliefde, maakt de flamboyante ondernemer steeds meer zakelijke missers.
‘Mr. Selfridge,’ zaterdag 4 april om 20.20 op NPO 2

zien dit weekend up in the airUp in the Air
Ryan Bingham (George Clooney) stapt dagelijks op het vliegtuig om mensen te ontslaan voor bazen die daar geen lef voor hebben. Zijn flitsende bestaan bevalt hem goed. Totdat hij zelf plots vervangen dreigt te worden door een vrouw die voor zijn werknemer mensen via de computer ontslaat. Regisseur Jason Reitman, bekend van Juno, zet een humoristisch drama neer dat een flinke dosis kritiek geeft op de hedendaagse maatschappij.
‘Up in the Air’, zaterdag 4 april om 19.59 uur op RTL4. Bekijk hier de trailer

Ruimtevaarder8252449837_ba6a17fcc1_q
Brian Cox zoekt uit wat de mens tot ruimtevaarder maakte. Hij reist af naar Ethopië, Jordanië en Kazachstan om te ontdekken wat ons ertoe zette onze planeet te verlaten.
‘Focus: Van oermens tot ruimtevaarder’, zondag 5 april om 19.12 uur op NPO2

hLegendarisch festival
Meer dan veertig jaar na dato wordt er nog steeds gesproken over Woodstock. Dennis Storm onderzoekt in 3 op Reis het verhaal van het legendarische muziekfestival. Voor het eerst in de geschiedenis vindt er weer een muziekspektakel plaats op hetzelfde Amerikaanse festivalterrein: Mysteryland. Geraldine Kemper reist af naar drie Kaapverdische eilanden.
‘3 op reis: Kaapverdië en Woodstock’, zondag 5 april om 19.57 op NPO3

 

zien dit weekend hazesBloed, Zweet & Tranen
Heel Nederland zingt de nummers van André Hazes uit volle borst mee. De film Bloed, Zweet en Tranen vertelt het verhaal van ‘s lands bekendste volkszanger, die in de laatste maanden van zijn leven terugblikt op zijn drankproblemen en moeizame jeugd. Commercialregisseur Diederick Koopal maakte het portret van de Amsterdamse volksheld, waarin Martijn Fischer de hoofdrol speelt. “Fischer speelt met een overtuigende combinatie van complete fysieke overgave en subtiele karakterisering, zoals we zelden hebben gezien in een Nederlandse film”, aldus Het Parool.
‘Bloed, Zweet & Tranen’, draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer