Spring naar de content

Djokovic en Murray voor derde maal in finale Miami

De finale van het masterstoernooi in Miami gaat zondag weer tussen de tennissers Novak Djokovic en Andy Murray, respectievelijk de nummers één en vier van de wereldranglijst. Het wordt de derde keer dat de Serviër en de Schot elkaar treffen in de eindstrijd van het vijfde grand slam. De stand staat in zekere zin gelijk: Djokovic versloeg Murray in 2012, Murray won de finale in 2009.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De Serviër bereikte vrijdag de finale ten koste van John Isner. Djokovic vreesde vooraf het servicegeweld van de Amerikaan, maar hij bleek de goede strategie toe te passen en won in twee sets: 7-6 (3) 6-2. “Het is altijd lastig en soms zelfs frustrerend tegen iemand te spelen die zo goed serveert, dus mijn tactiek moest goed zijn,” vertelde de Serviër. “Ik was geduldig, zette druk op zijn tweede service en liet hem veel lopen. Dat werkt.” Djokovic gunde Isner geen enkel breekpunt en zelfs één ace (tien) meer sloeg dan de Amerikaan. Murray rekende in zijn halve finale resoluut af met de Tsjech Tomas Berdych, de nummer acht van de plaatsingslijst in  6-4 en 6-4.

De Schot staat voor de vierde keer in de finale van Miami. Hij won het prestigieuze toernooi in Florida ook in 2013. “Ik speel hier altijd goed, omdat ik de baan zo goed ken. Ik oefen hier zo vaak, ik weet precies hoe de bal stuitert en reageert op deze ondergrond,” aldus Murray, die in de ontmoetingen met Djokovic wel achter staat met 17-8. Djokovic is minstens zo vertrouwd met Miami, want hij won deze masters al vier keer. Bovendien versloeg hij in januari van dit jaar Murray in de finale van de Australian Open.