Spring naar de content

Vuurwerk én stilte voorafgaand aan de KNVB-beker finale

De twee bekerfinalisten hebben zaterdag op zeer afwijkende wijze de laatste training afgewerkt voor de eindstrijd in De Kuip. PEC Zwolle gooide de deuren van het IJsseldeltastadion open voor supporters, die massaal afkwamen op de ‘uitzwaaitraining’.  Met vuurwerk en fakkels maakten de Zwolse fans er een rumoerige oefensessie van. Het was wel een minuut stil in het stadion toen de spelers voor de training in de middencirkel bijeenkwamen en daar de overleden clubman Teun de Ruiter herdachten. Na het oefenen van strafschoppen stapten trainer Ron Jans en zijn manschappen in de bus naar Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

FC Groningen bereidde zich achter gesloten deuren in de Euroborg voor op de tweede bekerfinale uit de clubhistorie. Trainer Erwin van de Looi koos ervoor om pottenkijkers buiten te houden, ook om de concurrent uit Zwolle niets wijzer te maken. De noorderlingen reizen net als PEC Zwolle zaterdag al naar Rotterdam, om de verkeersdrukte van zondag voor te blijven.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De finale om de KNVB-beker begint om 18.00 uur in een uitverkochte Kuip, waarin van beide clubs 18.000 fans zitten.