Spring naar de content
bron: anp

Bloedverwanten: Cor en Dennis van der Geest

Cor van der Geest (Haarlem, 1945), ooit zelf judoka, was een Nederlandse judotrainer en werd in 2005 coach van het jaar. Samen met zijn zonen Dennis en Elco runt hij de sportschool Kenamju in Haarlem. Voormalig Nederlands judoka Dennis van der Geest (Haarlem, 1975) werd twee keer Europees kampioen. Tegenwoordig is hij ook bekend als televisiepersoonlijkheid en dj.
 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

Cor van der Geest: “Ik ben als coach van mijn jongens Dennis en Elco nooit bezig geweest met het moeten creëren van topsporters. Ik denk dat dát de reden is  waarom ze zo succesvol zijn geworden. Tot hun veertiende of vijftiende levensjaar waren ze gewoon onderdeel van het judoën. Elco won altijd al veel, maar bij Dennis kwam dat pas later.

“Dennis is altijd al een heel intelligente jongen, heel erg nieuwsgierig en een beetje in zichzelf. Mede door de sport is het met die eenzelvigheid helemaal goedgekomen. Het was ook niet de makkelijkste jongen. Als hij iets wilde hebben, dan wist hij prima dat hij dat niet bij zijn moeder moest halen, maar bij zijn vader. Maar ik was wel heel duidelijk en waar nodig streng. Er zijn bij mij grenzen, en daar moet je niet overheen gaan. Als ik zei dat de jongens naar bed moesten, dan gingen we daar echt geen drie keer over doen! Daar is Dennis wel iets makkelijker in dan ik. Ook is hij iets geduldiger dan dat ik ben.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap