Spring naar de content
bron: anp

Bloedverwanten: Frits en Barbara Barend

Samen interviewden Barend & Barend bij de inmiddels opgeheven zender Het Gesprek, samen leidden ze de talkshow Barend & Barend bij RTL 7. Sinds 2009 maken Frits Barend (februari 1947) en Barbara Barend (juni 1974) de sportglossy Helden. Samen. Onafscheidelijk en vol energie. De Barends doen het op hun eigen manier: rechtsom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Barbara Barend: “Als kind ging ik niet slapen voordat ik een soort knuffeldood van mijn vader had gekregen. Dan ging-ie me kusjes geven in mijn nek. En elke keer zei ik: o, dat wil ik niet – weg, weg, weg, weg, weg! Dat was een soort spelletje. Hij was een lieve papa, met zijn onvoorwaardelijkheid.

“Ik kon ook stout zijn, ik mócht stout zijn. Ik mocht in bomen klimmen, ik viel uit bomen. En ik brak mijn arm en mijn been. Dan waren mijn ouders bezorgd in plaats van boos dat ik weer in een boom was geklommen. Ik was een klein jochie. Dat vonden mijn ouders prima. Ik liep in tuinbroeken, want ik wilde geen rokje. ‘Nou, dan draag je geen rokje. Het zal mij een zorg zijn.’ Ik wilde voetballen. ‘Nou, dan ga je voetballen.’ Het is de natuur dat ik wat stoerder ben uitgevallen dan de meeste vrouwen. Ik heb altijd atypische meisjesdingen gedaan. Dat is ook wel opvoeding, omdat mijn zus en ik heel veel zijn gestimuleerd om vooral zelf na te denken.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap