Spring naar de content

Zakarin wint Ronde van Romandië

De Rus Ilnoer Zakarin heeft zondag de 69e editie Ronde van Romandië gewonnen. Ondanks mechanische problemen en een fietswissel in de lastige afsluitende tijdrit over 17,3 kilometer kwam zijn voorsprong in het algemeen klassement niet meer in gevaar. De 25-jarige coureur van Katoesja eindigde in de tijdrit als derde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De Duitser Tony Martin won de tijdrit in de straten van Lausanne, gevolgd door de Sloveen Simon Spilak.

Rus Zakarin van team Katusha in actie tijdens de Ronde van Romandië

De koninginnenrit werd zaterdag gewonnen door de Fransman Thibaut Pinot. De coureur van FDJ kwam in de regen als eerste en alleen boven op de klim naar het skioord Champex-Lac.

Beste Nederlander
Stef Clement kwam zondag als beste Nederlander over de finish. De voor IAM Cycling wielrenner werd achtste in de tijdrit, hij was 26 seconden trager dan Martin.