Spring naar de content

Zien dit weekend: André Rieu, Marc-Marie Huijbregts & Ventoux

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

André Rieu en 450 muzikanten
Het is al tien jaar lang een hele happening in Maastricht; het Vrijthofconcert van André Rieu. Deze slotaflevering van de BBC-documentaire Welcome to my worldover de Nederlandse muzikant, laat u meekijken achter de schermen van het evenement, waar zo’n 450 muzikanten aan meedoen?
‘André Rieu: Welcome to my world’, vrijdag 15 mei om 21.30 op NPO 1

zien dit weekend unsere muter unsere vaterDuitse boezemvrienden
Lachend nemen vijf vrienden afscheid ten tijde van de Tweede Wereldoorlog afscheid. De oorlog tegen Rusland winnen ze wel even. Geen van de kameraden vermoedt hoe de oorlog hun vriendschap zal besmetten. De een raakt verstrikt in een affaire met een SS-officier, terwijl de ander haar joodse vriend probeert te redden van de deportatie. De NPO zendt deze vrijdag de eerste aflevering van de driedelige miniserie Unsere Mütter, Unsere Väter uit.
Unsere Mütter, Unsere Väter: eine andere zeit’, vrijdag 15 mei om 23.00 op NPO 2

Voorlopig laatste solovoorstelling
Bij de Huijbregtjes in Tilburg ging het er vroeger altijd florissant aan toe. Komiek Marc-Marie Huijbregts keert met zijn geestige anekdotes terug op de planken. Voorlopig is het zijn laatste solovoorstelling in het theater, nu bij u te zien vanaf de bank in plaats van het rode pluche. “Ik ben er even klaar mee. Voor mij is het zwaar een voorstelling te maken. Dan moet ik naar allemaal nare punten uit mijn leven, want ik kan geen voorstelling maken die – ‘lalala’ – nergens over gaat”, vertelt hij aan het AD.
‘Theatershow: Florissant door Marc-Marie Huijbregts’, zaterdag 16 mei om 20.27 op NPO 1

Koning van de reggae
Bob Marley overleed op 36-jarige leeftijd, en is verheven tot een heuse muzieklegende. Oscarwinnaar Kevin MacDonald durfde het aan een documentaire over zijn leven te maken. Niet alleen de totstandkoming van onvergetelijke hits worden besproken door oud-bandleden, ook Marley’s achtergrond als halfbloed komt aan bod.
‘3Doc: Marley’, zaterdag 16 mei om 22.37 op NPO 3

48162844_30060b7417_qCulinaire markt
De food hall: een markt waar eten uit keukens van over heel de wereld wordt gekookt. Het Aziatische concept is erg populair in Spanje en doet nu zijn intrede in Nederland. Vijfentwintig koks bereiden hun exotische gerechten in een garage in Amsterdam-Zuidoost. De NTR volgt de initiatiefnemers bij de totstandkoming van het culinaire concept.
‘Koken voor de wereld’, zondag 17 mei om 16.25 op NPO 2

Geld stinkt niet
De Nederlandse regering onderhandelde in 2008 met de Belgen om de ABN Ambo te redden. Dit mondde uit in een strijd der machten tussen twee buurlanden. De onderhandelaars kijken terug op de moeizame periode, die in Nederland de codenaam Pecunia non olet (geld stinkt niet) verkreeg.
‘Geld stinkt niet’, zondag 17 mei om 21.20 op NPO 2

zien dit weekend ventouxVentoux
 De wielrenfilm Ventoux vertelt het verhaal van de gelijknamige roman door Bert Wagendorp. In de jaren tachtig gaat een vriendengroep op vakantie om de Franse berg te beklimmen. Dan gebeurt er iets vreselijks en verliezen de wielrenners elkaar uit het oog. Jaren later stappen de mannen weer op de fiets om de Mont Ventoux te overmeesteren. Met onder anderen Wilfried de Jong en Kasper van Kooten.
‘Ventoux’, draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer