Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u dit weekend niet missen?

De veertiende en vijftiende etappe van de Giro d’Italia vinden dit weekend plaats. Zaterdag wordt er van  Treviso naar Valdobbiadene gereden, het gaat om een individuele tijdrit van 59,4 kilometer. Voorafgaand aan de etappe gaf teammanager Patrick Lefevere van wielerploeg Etixx-QuickStep aan dat Tom Boonen niet meer van start gaat. “Het is genoeg geweest. Hij heeft niks meer te winnen”, aldus Lefevere. Boonen hoopt nu woensdag te starten in de Ronde van België.  Na Tom Boonen maakten zaterdag ook André Greipel en Michael Matthews bekend de Ronde van Italië te verlaten. Greipel, de Duitse sprinter van Lotto Soudal, won een rit. Matthews, de Australiër van Orica-Greenedge, was eveneens ritwinnaar en droeg twee dagen de roze leiderstrui.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Zondag gaat de etappe door de bergen, de route gaat van Marostica naar Madonna di Campiglio. Maandag houden de wielrenners een rustdag. De Giro d’Italia is op Eurosport te zien.

Max Verstappen rijdt zondag door de nauwe straten van Monte Carlo tijdens de Grand Prix van Monaco. Verstappen kwalificeerde zich voor Toro Rosso als tiende, poleposition is voor de Brit Lewis Hamilton van Mercedes. De GP kunt u op RTL7 volgen. HP verstappen (1)

Diezelfde dag begint het Grand Slam-toernooi Roland Garros in Parijs. De Nederlandse tennissers hebben het niet getroffen met de loting voor de eerste ronde. Kiki Bertens neemt het op tegen de Russin Svetlana Koeznetsova, die het toernooi in 2009 won. Bij de mannen speelt Robin Haase tegen de Kroaat Marin Cilic, die in 2014 de US Open won. Igor Sijsling plaatste zich vrijdag via de kwalificaties ten koste van de Roemeen Marius Copil in twee sets voor het hoofdtoernooi en wacht nog af welke tegenstander hij krijgt toegewezen. Thiemo  de Bakker slaagde er donderdag niet in de derde en laatste kwalificatieronde te bereiken. De Spanjaard Roberto Carballes Baena was in twee sets te sterk voor de Nederlander: 6-4 7-5.

Favorieten
Titelverdediger Rafael Nadal werd gekoppeld aan de Fransman Quentin Halys, nummer 304 van de wereld. De als eerste geplaatste Novak Djokovic neemt het op tegen de Fin Jarkko Nieminen, de mondiale nummer 86. Op het gravel in Parijs starten de als tweede geplaatste Roger Federer en de als derde geplaatste Andy Murray tegen een qualifier, waaronder dus mogelijk Sijsling. Nadal en Djokovic kunnen elkaar al in de kwartfinale treffen als ze beiden al hun partijen winnen. Bij de vrouwen speelt titelverdedigster Maria Sjarapova tegen Kaia Kanepi uit Estland, nummer 49 van de wereld. De als eerste geplaatste Serena Williams ontmoet een qualifier, terwijl de als derde geplaatste Simona Halep het opneemt tegen de Russische Evgenia Rodina, die als 91e staat gerangschikt. Bij de NOS kunt u de tenniswedstrijden zien.

Strijdvaardig
In ons land speelt Vitesse zondag tegen PEC Zwolle  in de play-offs voor een ticket voor de Europa League. Donderdag was het eerste van de twee duels tegen PEC en werd er in Zwolle gewonnen met 1-2. Daarmee heeft Vitesse zijn favorietenrol waargemaakt. Feyenoord speelt tegen Heerenveen. Donderdag verloor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst teleurstellend met 1-0. Europees voetbal is daardoor nog verder uit beeld geraakt voor de Rotterdammers.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komt het veld op.
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komt het veld op.

Desondanks blijft Van Bronckhorst strijdvaardig: “Maar natuurlijk ben ik teleurgesteld in de uitslag van 1-0. Gelukkig hebben we zondag nog een kans. En die gaan we grijpen ook.” De laatste duels in de play-offs zijn te zien op Fox Sport.