Spring naar de content

Landa winnaar vijftiende etappe Giro d’Italia

De Spaanse wielrenner Mikel Landa van Astana heeft de vijftiende etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Het was de eerste zware bergrit in de Dolomieten met aankomst bergop in skioord Madonna di Campiglio. De Rus Joeri Trofimov sprintte naar de tweede plaats en klassementsleider Alberto Contador werd derde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Contador droeg zondag de roze leiderstrui. De Spaanse wielrenner van Tinkoff-Saxo heroverde die zaterdag toen hij tijdens de 59,4 kilometer lange individuele tijdrit zijn achterstand op Fabio Aru goedmaakte.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Alberto Contador (L) (team Tinkoff Saxo) voor de start van de vijftiende etappe.
Alberto Contador (L) (team Tinkoff Saxo) voor de start van de vijftiende etappe.

Tijdens de rit zondag  stapte Stef Clement af. De Brabander van IAM Cycling kwam donderdag hard ten val tijdens de afdaling van de Crosara en liep daarbij verwondingen aan heup en elleboog op. Clement eindigde zaterdag nog als veertiende in een tijdrit over bijna 60 kilometer. Eerder gaven Tom Boonen, André Greipel en Michael Matthews aan de Ronde van Italië te verlaten.

 

Dinsdag gaat de ronde verder, maandag houden de wielrenners een rustdag.

Onderwerpen