Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Dit weekend worden er twee wielerwedstrijden gereden. De Giro d’Italia is nog op zaterdag en zondag. Zaterdag gaat de rit van Saint-Vincent naar Sestrière, een etappe van 196 kilometer door de bergen waar vooral geklommen moet worden. De laatste etappe is zondag van Turijn naar Milaan, een vlakke rit van 185 kilometer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Vrijdag won Fabio Aru de negentiende etappe in de Ronde van Italië. Het was een loodzware bergrit  over 236 kilometer van Gravellona Toce naar Cervinia. De 24-jarige coureur van Astana ging op de slotklim achter de ontsnapte Ryder Hesjedal aan. Aru passeerde de Canadees op 6 kilometer van de finish en reed solo naar de ritwinst. De Italiaan klom tevens naar de tweede plaats in het algemeen klassement, ten koste van zijn Spaanse ploeggenoot Mikel Landa. Nederlander Steven Kruijswijk werd vijfde en raakte zijn blauwe bergtrui kwijt aan Giovanni Visconti.

Toptien
Kruijswijk wil in de toptien van de Ronde van Italië eindigen, dat is voor hem het belangrijkst. “Het was een lange dag met heel veel hoogtemeters. Ik probeerde opnieuw met de besten omhoog te rijden en hoopte onderweg nog wat puntjes te sprokkelen voor het bergklassement. Dat lukte helaas niet zoals ik wilde, maar uiteindelijk word ik wel weer vijfde. Dat is voor mij ook het belangrijkst. Ik wil sowieso in de toptienvan het algemeen klassement eindigen. Ik kan daarom ook niet aanvallen op de Cima Coppi, morgen. Ik ga me gedeisd houden en de besten weer proberen te volgen bergop”, aldus de wielrenner op de website van LottoNL-Jumbo. Contador hield zich rustig, in de wetenschap dat hij een geruststellende voorsprong heeft in het klassement. De slotrit is te zien op Eurosport.

De slotrit van de Ronde van België is ook zondag. Matthias Brändle van IAM Cycling won woensdag de proloog. De winst van de tweede etappe was voor de Belgische wielrenner Tom Boonen, die eerder afstapte tijdens de Giro d’Italia. Arnaud Demare was de winnaar van de derde rit.

Arnaud Demare (FDJ) Matthias Brandle (IAM Cycling) wachten aan de start.
Arnaud Demare (FDJ) Matthias Brandle (IAM Cycling) wachten aan de start.

Roland Garros 
In Parijs wordt nog tot en met 7 juni getennist voor het Franse Open Roland Garros. Zaterdagmiddag won de Tsjechische tennisster Petra Kvitova eenvoudig van de Roemeense Irina-Camelia Begu in twee sets: 6-3 6-2.  De tweevoudig winnares van Wimbledon, die in het grand slam van Parijs in 2012 tot de halve finales reikte, overklaste Begu. Kvitova maakte maar negen foutjes in de hele partij en gunde Begu geen enkel breakpoint. Andy Murray won zaterdag van de rijzende ster uit Australië Nick Kyrgios. Hoewel Kyrgios enkele prachtballen sloeg, maakte hij ook te veel fouten om het de als derde geplaatste Schot echt moeilijk te maken. Murray won met vrij overtuigende cijfers in drie sets: 6-4 6-2 6-3.  Topfavoriet voor de eindzege in het grand slam is Novak Djokovic, hij boekte zaterdag een solide zege en bereikte de  vierde ronde ten koste van Australiër Thanasi Kokkinakis in 6-4 6-4 6-4.

Novak Djokovic serveert in zijn wedstrijd tegen Thanasi Kokkinakis.
Novak Djokovic serveert in zijn wedstrijd tegen Thanasi Kokkinakis.

Zaterdag  speelt Rafael Nadal tegen Andreij Koeznetsov en Serena Williams tegen Viktoria Azarenka. De wedstrijden van Roland Garros zijn te zien op de NOS.

Aardige uitgangspositie
De finale om het Europese ticket is zondag. Vitesse kan zich al voorzichtig opmaken voor de winst, want de ploeg van trainer Peter Bosz speelde donderdag het eerste duel in de finale van de play-offs bij Heerenveen met 2-2 gelijk en verschafte zichzelf daarmee een aardige uitgangspositie voor de return in het eigen Gelredome. De wedstrijd start om 16.45 uur en is te zien op Fox Sport.

heerenveen-thuis-niet-voorbij-vitesse
SC Heerenveen speler Jerry St Juste en Vitesse speler Zakaria Labyad.