Spring naar de content

Verstappen finisht als vijftiende tijdens GP Canada

De Brit Lewis Hamilton heeft zondag op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal voor de vierde keer in zijn loopbaan de Grote Prijs van Canada gewonnen. De coureur van Mercedes begon van poleposition en kwam geen enkel moment in de problemen. Tweede werd zijn stalgenoot Nico Rosberg en derde de Fin Valtteri Bottas van Williams. Door zijn zege verstevigt Hamilton zijn leiding in de strijd om het kampioenschap in de Formule 1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Max Verstappen pakte geen punten. De 17-jarige Limburger finishte na zeventig ronden als vijftiende. Verstappen kreeg na de Grote Prijs van Monaco een straf na zijn aanrijding met Romain Grosjean, waardoor hij vijf plaatsen terug zou worden gezet in Canada. Omdat hij ook nog eens zijn vijfde motor van het seizoen inzette, kostte hem dat nog eens tien plaatsen.

Max Verstappen in actie op het circuit in Montreal.
Max Verstappen in actie op het circuit in Montreal.

Verstappen wil zijn eerste Grote Prijs van Canada snel weer vergeten. “Ik ben blij dat deze race er op zit”, reageerde hij zondag op zijn site. “Mijn start was goed en het eerste deel liep ik in op mijn voorgangers. Ik heb kunnen laten zien dat de snelheid er was. Daar ben ik blij mee.”

Weinig actie
Tijdens zijn pitstop moest hij nog eens tien seconden wachten vanwege een resterende tijdstraf en keerde hij weer achterin het deelnemersveld terug op het circuit Gilles Villeneuve. “Ik lag ver achter en het was een eenzame race met weinig actie.” Hij wist nog in de slipstream te komen bij Marcus Ericsson maar koos ervoor om niet passeren. “Op een gegeven moment waren mijn voorbanden versleten en had ik niet meer het voordeel van de grip. Ik besloot achter hem te blijven om de auto en motor te sparen en veilig te finishen.”