Spring naar de content

Dinospektakel ‘Jurassic World’ breekt record na record

Jurassic World, het langverwachte derde vervolg op het succesvolle Jurassic Park van regisseur Steven Spielberg uit 1993, is uit – en dat blijft niet onopgemerkt. Wereldwijd bracht het vierde deel een flinke smak geld op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

In het eerste weekend (de film ging donderdag over heel de wereld in première) bracht Jurassic World 551,8 miljoen dollar op. Dat is omgerekend zo’n 456 miljoen euro.

De synposis van de film: het eiland waarop de eerste Jurassic-film zich afspeelde is veranderd in een attractiepark waar dinosauriërs worden tentoongesteld en optreden. Uiteraard in een veilige omgeving. Een nieuw intelligent ras dat zijn bestaan dankt aan genetische manipulatie, weet echter uit te breken, waarna er chaos uitbreekt.

In de Verenigde Staten alleen werd er voor 204,6 miljoen dollar aan bioscoopkaartjes verkocht. Een recordopbrengst, inherent aan het recordaantal bioscoopschermen waarop de film in de VS opende: 4.273. Alleen superheldenfilm The Avengers (2012) bracht in de Amerikaanse filmgeschiedenis meer op in het eerste weekend.

In Nederland bracht de film afgelopen weekend 1,9 miljoen euro op. Dat is net iets minder dan Skyfall, de James Bondfilm die bovenaan de lijst prijkt van films met de hoogste weekendopbrengst in Nederland.