Spring naar de content

Eindexpo 2015: Briede van Bemmelen

Honderden studenten studeren deze zomer af aan een van de vele kunstopleidingen die Nederland telt, klaar om aan de slag te gaan als beroepskunstenaar. HP/De Tijd licht de komende maand elke week vier aanstaande alumni uit – vier jonge kunstenaars die vol trots hun eindexamenwerk aan de wereld willen laten zien. Vandaag: Briede van Bemmelen (Driebergen, 1989) studeert met haar afstudeerwerk ‘Binnenkant’ af aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht, afstudeerrichting: Fine Art.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Over haar afstudeerwerk
“In mijn werk komen vaak elementen terug van gebouwen of andere ruimten waar wij mensen ons in bevinden. Mijn interesse gaat uit naar onze relatie met die leefomgeving. Hierbij vraag ik me af in hoeverre wij nog in staat zijn om onze zintuigen te vertrouwen als we om ons heen kijken. Want wat een park lijkt, kan evengoed een constructie zijn waarbij het park slechts een dak is van een zesbaans snelweg. Het bos kan enkel als decor zijn aangelegd voor een stad. Kortom, de wereld om ons heen is veranderlijk.
Omdat de mensen tegenwoordig vooral binnen leven, vormt mijn werk zich echter meestal naar binnenruimtes. Bijvoorbeeld de binnenkant van gebouwen, bussen, treinen, auto’s, winkels, zwembaden halletjes, gangen, enzovoorts. Als materiaal gebruik ik vaak papier en lijm om een lossende mal te maken van bijvoorbeeld een kamer. Bij mijn afstudeerwerk ‘Binnenkant’ heb ik een mal gemaakt van de gehele binnenkant van een auto.”

Meer werk van Briede van Bemmelen vindt u hier.

Binnenkant
Briede van Bemmelen
Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
2015

auto1
Binnenkant 1
auto2
Binnenkant 2
auto3
Binnenkant 3
auto4
Binnenkant 4
auto5
Binnenkant 5

Het afstudeerwerk van Briede is, tezamen met dat van vele andere afgestudeerde kunststudenten, van 24 juni 2015 tot en met 28 juni 2015 te zien in het gebouw van de HKU, Tractieweg 41 in Utrecht.