Spring naar de content

Contador deelt mentaal tikje uit in voorbereiding op Tour de France

Alberto Contador heeft zaterdag de koninginnenrit van de Route du Sud in Frankrijk gewonnen. Hij versloeg daarbij titelconcurrent Nairo Quintana.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In de rit van Izaourt naar Bagnères-de-Luchon moest het peloton drie cols van de eerste categorie over, waaronder de beroemde Port de Balès. In de slotfase bleek de Spanjaard van Tinkoff-Saxo de betere. Hij won met dertien seconden voorsprong van Quintana. Pierre-Roger Latour uit Frankrijk werd derde. Contador is dankzij zijn overwinning ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

‘Actieve rust’
Contador hervatte donderdag de competitie in Frankrijk met de Route du Sud, na vijftien dagen ‘actieve rust’ sinds zijn zege op 31 mei in de Giro. “Fysiek en mentaal voel ik de Giro wel nog, vooral de inspanningen van de slotweek hebben er ingehakt,” gaf de 32-jarige Spanjaard toen te kennen. “Daarom heb ik geprobeerd zo veel mogelijk te rusten. De focus lag op herstel en ik heb maar drie dagen van specifieke training in de benen om mijn lichaam te activeren.” Die rust lijkt hem dus geholpen te hebben.