Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Een ‘thuiswedstrijd’ voor Formule 1-coureur Max Verstappen zondag. Althans, voor zijn door Red Bull gesteunde team Toro Rosso. De fabrikant van energiedrankjes is ook de eigenaar en naamgever van de Red Bull Ring, waarop de grand prix wordt verreden. En daarom wil Verstappen maximaal scoren: “Iedereen in het team wil er bij onze thuisrace zoveel mogelijk uithalen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marieke ten Katen

Tijdens de vrije training vrijdag klaagde Verstappen nog dat zijn auto ‘onbestuurbaar’ was. Dat bleek te komen doordat het team wat experimenteert met vleugelafstellingen. Zaterdag kwalificeerde Verstappen zich als zevende voor de race van zondag. Mercedes-coureur Lewis Hamilton start vanaf pole position. De GP van Oostenrijk is op Veronica te volgen.

“Ik reken mezelf nog niet rijk”
Golfer Joost Luiten komt dit weekend in actie op de US Open. De eerste ronde donderdag sloot hij af op een gedeelde zevende plaats. Op Chambers Bay opende hij met 68 slagen (2 onder par). Ook op dag twee handhaafde hij zich in de top van het klassement. De 29-jarige Rotterdammer ging vrijdag op Chambers Bay rond in 69 slagen, één onder par. Luiten staat met een totaal van 137 slagen voorlopig in de top tien.

 Joost Luiten tijdens de tweede ronde van de 115e US Open op Chambers Bay.
Joost Luiten tijdens de tweede ronde van de 115e US Open op Chambers Bay.

“Ik moet zeggen dat ik heel blij was met een ronde -1,” aldus Luiten. “De baan was vrijdag nog moeilijker dan in de eerste ronde. De holes speelden langer en de vlaggen stonden moeilijker.” Een goede prestatie dus, maar de golfer is er nog niet. “Ik sta er nu halverwege het toernooi heel goed voor,” erkende Luiten op zijn eigen website. “Maar ik reken mezelf absoluut niet rijk.” De US Open Golf is te volgen via Sport 1.

Tegenstander Oranje?
Op het WK voetbal treffen de vrouwen van Brazilië zondag Australië. De winnaar van deze wedstrijd staat volgende week zaterdag in de kwartfinale mogelijk tegenover Nederland. Als de vrouwen van bondscoach Roger Reijners dinsdagnacht tenminste weten te winnen van Japan. De wedstrijden zijn te volgen via Eurosport.

Een training van de Nederlandse voetbalsters tijdens het WK voetbal in Canada.
Een training van de Nederlandse voetbalsters tijdens het WK voetbal in Canada.

Ook in Zuid-Amerika wordt er gevoetbald. In de Copa América speelt Columbia zondag tegen Peru en Brazilië neemt het op tegen Venezuela. De Brazilianen moeten het de rest van het toernooi stellen zonder superster Neymar. De aanvoerder van de ‘Seleção’ heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen voor zijn wangedrag woensdag na de verloren groepswedstrijd tegen Colombia. De Copa América is te zien via Sport 1.

Europese Spelen
Wielrennen dit weekend tijdens de Europese Spelen. Zaterdag pakte Anna van der Breggen brons in de wegwedstrijd voor vrouwen. Zondag fietsen de mannen, met onder andere Stef Clement en Niki Terpstra. De wedstrijden zijn te volgen via de website van het evenement.

En dan nog tennis
Het grasseizoen in het tennis is in volle gang. Over iets meer dan een week begint Wimbledon. Dit weekend zijn onder andere de finales van het grastoernooi van Queen’s. Andy Murray, de Britse hoop voor Wimbledon, bereikte vrijdag met de nodige moeite de halve finales van het toernooi. De als eerste geplaatste Schotse tennisser had bijna twee uur nodig om zich op het Londense gras te ontdoen van de Luxemburger Gilles Müller: 3-6 7-6 (2) 6-4. Zaterdag neemt hij het op tegen Viktor Troicki uit Servië. Zondag is de finale. De wedstrijden zijn te volgen via de BBC.

Roger Federer bereikte zaterdag voor de vierde keer op rij de finale van het grastoernooi van Halle. De Zwitserse tennisser, die het toernooi in totaal al zeven keer won, versloeg in de halve eindstrijd de Kroaat Ivo Karlovic. Federer trok de overwinning in twee sets, beide beslist in een tiebreak, naar zich toe: 7-6 (3) 7-6 (4).