Spring naar de content

Verrassend goud op Europese Spelen in Bakoe

Lieke Wevers heeft Nederland zaterdag goud bezorgd bij het turnen op de Europese Spelen in Bakoe. De 23-jarige turnster won het onderdeel balk. Wevers, donderdag nog winnares van brons in de meerkamp, liet de winnende score van 14,200 noteren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Later op zaterdag haalde ze ook nog overtuigend brons op de vloer. De Zwitserse Giulia Steingruber (14,266) en de Russin Alija Moestafina (14,2) toonden volgens de jury een betere vrije oefening. Wevers scoorde 13,8 punten, meer dan genoeg voor brons.

Zilver
Casimir Schmidt won zaterdag zilver op het onderdeel sprong. De 19-jarige Nederlander liet over twee sprongen een gemiddelde score noteren van 15,166. Daarmee bleef hij net onder de score van Oleg Verniajev. De Oekraïner, donderdag nog winnaar van de meerkamp, won met 15,266. Brons was er voor de Azeri Oleg Stepko (14,966).

Top
Ook Lisa Top eindigde op het podium. Top won brons op het onderdeel sprong. De 18-jarige Nederlandse kwam in de nationale turnhal van Bakoe tot een gemiddelde score van 14,016, goed voor de derde plek. Dat betekende voor Top de tweede medaille op de Europese Spelen in Azerbeidzjan. Maandag pakte ze samen met Céline van Gerner en Lieke Wevers brons in de landenwedstrijd.

Gemiste kans
Wielrenster Anna van der Breggen veroverde zaterdag bij de wegwedstrijd de bronzen medaille. De 25-jarige Nederlandse leek de beste van een kopgroep van drie, maar moest in de sprint de zege laten aan Alena Amijalijoesik uit Wit-Rusland. Ook de Poolse Katarzyna Niewiadoma sprintte Van der Breggen nog voorbij en pakte zilver.

“Ik voelde me onwijs sterk,” reageerde Van der Breggen na afloop. “Maar dan net niet de sprint kunnen doortrekken tot de finish voelt als een gemiste kans. Natuurlijk ben ik blij met brons, maar er had veel meer ingezeten.”