Spring naar de content

Dumoulin stijgt flink in klassement WorldTour

Wielrenner Tom Dumoulin heeft dankzij zijn sterke prestaties in de Ronde van Zwitserland een reuzensprong gemaakt in het klassement van de UCI WorldTour. De Limburgse tijdritspecialist van Giant-Alpecin won in Zwitserland zowel de proloog als de afsluitende rit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Op de tijdrit over 38,4 kilometer rond Bern toonde Dumoulin zondag opnieuw zijn klasse aan in de race tegen de klok, met een winnende tijd van 48 minuten en 36 seconden. Simon Spilak eindigde als tweede op achttien seconden, net voor Cancellara die negentien tellen moest toegeven. De Brit Geraint Thomas werd vijfde op 36 seconden, Robert Gesink maakte indruk met de tiende tijd op 1.32 van Dumoulin.

Beste Nederlander
Dumoulin werd uiteindelijk derde in het eindklassement, achter Spilak en Thomas, en klom daardoor van de 40e naar de 21e plek in de WorldTour met 153 punten. Hij is nu de beste Nederlander, vier plaatsen boven Niki Terpstra. Lars Boom staat op de 29e plaats.

De Spanjaard Alejandro Valverde gaat nog altijd aan kop met 350 punten, gevolgd door landgenoot Alberto Contador (307) en Richie Porte uit Australië (304). Spilak klom van de zestiende naar de vijfde plaats dankzij de eindzege in Zwitserland, Thomas staat vlak achter hem.

Onderwerpen