Spring naar de content

Opmerkelijk: Obama gebruikt ‘n-woord’ tijdens racisme-discussie

De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens een interview met komiek Marc Maron het woord ‘nigger’ gebruikt. In de nasleep van de gebeurtenissen in Charleston, vorige week, vertelde Obama dat de Verenigde Staten het nog altijd niet van hun racistische verleden hebben gewonnen. Om zijn punt kracht bij te zetten gebruikte hij derhalve – na een moment van twijfel – het n-woord.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

De president ging in op het debat over een strengere wapenwetgeving, opnieuw aangewakkerd door Dylann Storm Roof, de man die vorige week negen Afro-Amerikaanse kerkgangers in Charleston neerschoot. Volgens Obama zijn de Amerikanen nog altijd niet genezen van racisme. “En daarbij gaat het er niet alleen om dat het woord ‘nigger’ in het openbaar zeggen niet netjes is.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Beeld: ANP

Onderwerpen