Spring naar de content

Drie foto’s van Hitler zoals we hem niet (mochten) kennen

Adolf Hitler in kimono, Hitler met sokken tot aan de knie, Hitler in lederhosen. Het zijn tamelijk zeldzame beelden die onder het bewind van de Führer vermoedelijk nooit naar buiten zouden zijn gekomen. Door Hitler werden de foto’s namelijk verboden. Ze zouden ‘beneden iemands waardigheid’ zijn. Hier een verzameling foto’s van Adolf Hitler, zoals we hem niet móchten kennen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

De meest recente vondst in de collectie ‘opmerkelijke foto’s van Hitler’ is de plaat van hem in kimono. Opmerkelijk, aldus Express, dat vorige week de foto oprakelde gevolgd, omdat de Führer er niet om bekend stond dol te zijn op andere culturen. Het is niet bekend wanneer de foto precies is genomen, wel dat de afbeelding vermoedelijk is gemaakt ter ere van de sluiting van het pact tussen Japan en Nazi-Duitsland, eind 1936. De exacte afkomst van de foto is eveneens onbekend. Wel zou het om authentiek beeld gaan.

Overigens duikt geregeld opvallend materiaal van Hitler op. Hitlers paarden, bijvoorbeeld. Vreemd is het allerminst. De nazi’s waren ervan overtuigd dat hun superieuriteit voor langere tijd zou duren, dus deden ze er alles aan om de vijand van hun rijkdom te overtuigen. Het wachten is slechts op de volgende foto van de Führer zoals we hem niet kennen.

Beeld: GETTY Beyond Belief Archive

 

Onderwerpen