Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

De Nederlandse hockeyvrouwen spelen vanmiddag in Brasschaat in België tegen Italië. Eerdere wedstrijden in hun poule tegen Zuid-Korea en Japan wonnen de vrouwen al, daarmee zijn ze verzekerd van een plekje in de kwartfinale van de Hockey World League. De top drie van dit toernooi kwalificeert zich voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Rio de Janeiro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Dit is het laatste weekend van de Europese Spelen in Bakoe. Op zaterdag staat er heel veel judo op het programma. Henk Grol staat in de finale in de klasse -100 kilogram. Roy Meyer en Guillaume Elmont strandden eerder al  in de kwartfinales. Bij de vrouwen staat Marhinde Verkerk in de finale. De judoka versloeg in de halve finale de Française Audrey Tcheumeo met een waza-ari. Zondag worden de BMX-finales verreden, namens ons land doen Laura Smulders, Merle van Benthem, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt mee.

Marhinde Verkerk (L) tegen Guusje Steenhuis (R) in een eerdere wedstrijd  in Parijs.
Marhinde Verkerk (L) tegen Guusje Steenhuis (R) in een eerdere wedstrijd in Parijs.

In ons land is vrijdag het WK Beachvolleybal begonnen. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben hun eerste groepswedstrijd vrijdagavond meteen gewonnen. Het verrassend sterk spelende en als 25e geplaatste Kazachse duo Tatjana Masjkova/Irina Tsimbalova werd in drie spannende sets verslagen: 21-19 20-22 15-12. Bij de mannen wonnen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst moeiteloos van Carlos Escobar en David Vargas uit El Salvador. De wedstrijd in het WK-stadion op de Haagse Hofvijver werd in twee snelle sets beslist: 21-13 21-13. Beide duellen  vormden de openingswedstrijden van het WK, dat de komende tien dagen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn wordt gespeeld. Zaterdag spelen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tegen Oostenrijk en Sven Vismans en Wessel Keemink tegen Rusland. Zondag komen onder anderen Brouwer en Meeuwen en Van Iersel en Meppelink weer in actie.

Racelegende 
In de 85ste editie van de TT van Assen start de Italiaan Valentino Rossi zaterdag poleposition. De racelegende uit Italië jaagt op zijn zevende zege op het Drentse circuit in de koningsklasse. De 36-jarige Rossi won in 1997 al voor het eerst een race bij de TT, toen in de 125cc. Rossi is aanvoerder van het klassement in de MotoGP, hij wordt op de voet gevolgd door zijn teamgenoot bij Yamaha, Jorge Lorenzo. U kunt de TT van Assen volgen bij de NOS op NPO1.

Coureur Valentino Rossi tijdens de MotoGP warm up op het circuit van de TT Assen
Coureur Valentino Rossi tijdens de MotoGP warm up op het circuit van de TT Assen