Spring naar de content

Blatter blijft heel 2015 nog FIFA-voorzitter

Sepp Blatter maakt dit jaar nog vol als voorzitter van de geplaagde wereldvoetbalbond FIFA. De 79-jarige Zwitser verwacht dat de nieuwe verkiezingsronde pas begin volgend jaar kan worden gehouden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Dat liet hij zaterdag in een interview in een Zwitserse krant weten. “De kans op een buitengewoon congres in december is nauwelijks aanwezig, alleen al door het WK voor clubs dat tussen 10 en 20 december in Japan wordt gespeeld. Begin 2016 is een realistische termijn”, reageerde Blatter op de aanhoudende berichten dat de nieuwe voorzitter van de FIFA half december zou worden gekozen.

Raadselachtig
De scheidende topman van de FIFA benadrukte nogmaals dat hij nog niet is teruggetreden als preses. “Ik heb alleen mijn mandaat ter beschikking gesteld. Het was de enige mogelijkheid om de druk op de FIFA, op mezelf en mijn medewerkers weg te nemen. Ik ben geen kandidaat bij de komende verkiezing, maar ik ben de gekozen president”, sprak hij weer eens raadselachtig over zijn persoonlijke plannen bij de FIFA, die door omvangrijke corruptieschandalen is getroffen.

Onderwerpen