Spring naar de content

Jan Roos stopt bij PowNed. Vijf opmerkelijke fragmenten uit zijn carrière

De beruchte Jan Roos stopt bij PowNed. Tijdens zijn tv-items voor het programma PowNews drukte hij de roze plofkap onder de neuzen van menig politicus en BN’er, en zo nu en dan was ook de nietsvermoedende burger het haasje. Naast zijn televisiewerk had Roos met Jan Heemskerk het radioprogramma Echte Jannen, waarvan zondag de laatste aflevering werd uitgezonden. De presentator vertrekt per 1 augustus bij de omroep omdat hij zijn ‘ambitie niet meer kon waarmaken’, deelde hij mee via Twitter. HP/De Tijd zette vijf opmerkelijke PowNed-fragmenten van Roos op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Mooiste vrouwen van de Tweede Kamer
Niet alleen politieke inhoud is belangrijk voor een stem tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Een goed voorkomen is zeker mooi meegenomen. Jan Roos confronteert dames en enkele heren in het Haagse met de nieuwste peilingen van Maurice de Hond: wie is de mooiste in de Tweede Kamer? Ronald Plasterk blijft politiek correct als Roos voor hem staat, maar Dion Graus heeft zijn antwoord iets te snel klaar liggen. Oja, en MILF dat staat toch voor Mei Li Vos?

Kort haar en bril
Tijdens de Libelle Zomerweek 2014 begeeft Roos zich richting de duizenden kraampjes vol leuke vrouwendingetjes en stands waarachter dieetconsulentes gratis advies geven. Hij loopt er naar eigen zeggen in stijl bij, met zijn korte haar en bril, maar hij heeft het op zijn zachtst gezegd niét naar zijn zin.

Verbod bivakmuts
Dit fragment is nog niet zo oud, maar zeker een hoogtepunt te noemen. Het toont de onzichtbare politiebescherming in Amsterdam aan. Ons kabinet stemde in met een verbod op het dragen van gezichtsbeschermende kleding. Daar vallen niet alleen boerka’s onder, maar ook bivakmutsen en brommerhelmen. Op de openbare weg is dit echter nog wel toegestaan. Minister Plasterk verzekerde dat het rondlopen met een bivakmuts ‘onder normale omstandigheden’ geen probleem is. Roos bewees het tegendeel.

De slechtst bezochte kermis van Nederland
In 2012 zat het niet mee, tijdens de indoorkermis in de Amsterdamse IJhallen. Jan Roos betreedt een verlaten kermisterrein. Hij hoeft in ieder geval niet te wachten om in de achtbaan, calypso, botsauto’s en bij de grijpautomaat te kunnen. De eigenaar snapt ook niet waarom de mensen niet komen. Hij lastte zelfs dagen in waarop bezoekers voor maar één euro in de attracties konden stappen. Roos wist in ieder geval een hoop prijzen te scoren in de grijpautomaat.

Edwin de Roy van Zuydewijn
Toen het nieuws uitkwam dat Edwin de Roy van Zuydewijn werd gevolgd door de geheime dienst, ging Jan Roos in conclaaf met de politici over de kwestie. Ook komt hij De Roy van Zuydewijn himself tegen. Mark Rutte blijft stellig en vindt dat De Roy van Zuydewijn geen geld en excuses verdient, maar niet elke politici is het met hem eens. Roos vergelijkt het Edwin de Roy van Zuydewijn debat uit 2003 en 2013. Hij komt tot de conclusie dat er niets is veranderd.

Onderwerpen