Spring naar de content

Zien dit weekend: Koninklijk Concertgebouw, Westboro Baptist Church & de Tour

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

2015-01-13 10:49:29 AMSTERDAM - Dirigent Daniele Gatti repeteert met Concertgebouworkest. Gatti is de opvolger van Mariss Jansons. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Koninklijk Concertgebouworkest
Om het 125-jarig bestaan te vieren, vloog het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013 de wereld rond. Regisseur Heddy Honigmann reist mee naar bestemmingen als Buenos Aires, Soweto en Sint-Petersburg. Ze legt bijzondere momenten vast, zoals het spontane samenspel van het geschoolde orkest en straatmuzikanten uit Soweto. Tevens ziet u hoe alle massieve instrumenten worden vervoerd over de hele wereld. Deze documentaire was de openingsfilm van het International Documentary Film Festival Amsterdam in 2014.
‘Om de wereld in 50 concerten’, vrijdag 3 juli om 20.15 uur op NPO 2

2010-10-05 14:47:34 epa02375941 Shirley Phelps Roper, member and spokesperson of the Westboro Baptist Church of Topeka, Kansas, protests outside the White House in Washington, DC, USA, on 05 October, 2010. On 06 October, the U.S. Supreme Court will hear oral arguments in a case challenging anti-gay protests at military funerals. Members of Westboro believe god is killing American soldiers for America's tolerance of homosexuality.  EPA/JIM LO SCALZO

De meest gehate familie van de VS
De beroemde documentairemaker Louis Theroux bracht in 2011 voor het tweede maal een bezoek aan de familie Phelps, die aan het hoofd staat van de Westboro Bapist Church. De kerk staat met name bekend om het grove activisme tegen het homohuwelijk. De familie Phelps en de aanhangers geloven dat alle wereldrampen een boze reactie van God zijn op lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Theroux keert na vier jaar terug naar het gezin en vraagt zich af waarom de Phelps’ zich extremer zijn gaan gedragen.
‘Louis Theroux: America’s most hated family in crisis’, vrijdag 3 juli om 22.00 uur op NPO 3

2015-07-02 13:45:40 epa04827674 Tinkoff procycling team rider Alberto Contador (L) of Spain speaks to team-mate Peter Sagan (R) of Slovakia during a training session two days ahead of the 102nd edition of the Tour de France 2015 cycling race in Utrecht, The Netherlands, 02 July 2015. The 102nd edition of the Tour de France 2015 cycling race will start in Utrecht on 04 July.  EPA/SEBASTIEN NOGIER

De Tour
Dit jaar start de Tour de France in Utrecht. Mocht u zich niet in de Domstad bevinden, dan kunt u de wedstrijd altijd nog vanuit de woonkamer beleven. De 102e editie van de Franse wielerronde start met een tijdrit – overigens de enige in de gehele Tour. De wielrenners zullen het Jaarsbeursplein, het stadion van FC Utrecht en het Spoorwegmuseum passeren.
‘NOS Studio Sport Wielrennen Tour de France’, zaterdag 4 juli om 13.55 op NPO 1

2015-06-27 00:00:00 SCHARENDIJKE - De Nederlandse band Bløf met gastoptreden van Kenny B die samen met Paskal Jakobsen het publiek bedankt tijdens de 10e editie van Concert at Sea. ANP KIPPA PAUL BERGEN

Concert at SEA
Er zijn muziekfestivals op allerlei plaatsen en een daarvan is het Zeeuwse Brouwersdam. Zon, zee, strand en muziek. Het door de Zeeuwse band Bløf opgezette festival nadert zijn tienjarige jubileum. Vanavond zendt de NTR een concertregistratie uit van twee dagen Concert at SEA. Met optredens van internationale acts als headliner Lenny Kravitz en Counting Crows, maar ook Nederlandse artiesten zoals Dotan, Kensington en Racoon.
‘Concert at SEA 2015’, zaterdag 4 juli om 22.10 op NPO 3

2479803309_3a3975e18f_qSalvador Dalí
Dalí is niet alleen een van de bekendste schilders, hij bezat ook een excentrieke persoonlijkheid. Flamboyant en een performer pur sang maar ook veelzijdig en een wetenschappelijke theoreticus. De documentaire Salvador Dalí, génie tragi-comique bevat veel archiefbeelden van de verschillende kunstvormen die Dalí beoefende, waaronder film, theater, schilderkunst en sculptuur. Wat zeggen de thema’s in zijn werk over zijn persoonlijkheid? Een zoektocht naar de man achter de mythe.
‘Salvador Dalí, génie tragi-comique’, zondag 5 juli om 20.45 op CANVAS

2014-12-23 20:23:31 HAARLEM - Claudia de Breij in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2014. De drie dj's Coen Swijnenberg, Domien Verschuuren en Gerard Ekdom zamelen vanuit Haarlem 6 dagen en nachten lang zonder eten geld in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. ANP KIPPA SANDER KONING

Claudia de Breij
Opgegroeid als verlegen meisje uit de provincie, nu een cabaretier die volle zalen trekt. Claudia de Breij weet zowel te ontroeren als problemen aan te kaarten. Haar broer, haar vaste pianist, een theaterdirecteur, een recensent en oud-VARA directeur lichten toe waarom de radio-dj annex presentatrice annex cabaretier zo bijzonder is – en wat haar zo bijzonder maakt voor het Nederlandse cabaretlandschap.
‘Brandpunt profiel: Claudia de Breij’, zondag 5 juli om 22.36 op NPO2

zien dit weekend charlieOntvoering Charlie Chaplin
Een Belg en een Algerijn stelen het lijk van Charlie Chaplin en proberen het voor losgeld te verkopen. Het klinkt als een grap, en is ook nog eens waargebeurd. Osman (gespeeld door Roschdy Zem) en Eddy (gespeeld door Benoît Poelvoorde) doen alles om aan geld te komen. De twee criminelen hebben zelf ook iets weg van Charlie Chaplin door de onhandigheid en humor waarmee het bizarre verhaal wordt verteld. “Daar gaat het uiteindelijk om: dat het werk van de kunstenaar tot ver na diens dood voortleeft en mensen op de gekste manieren inspireert,” vindt de Volkskrant.
‘La rancon de la gloire’, draait vanaf nu in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer 

Onderwerpen