Spring naar de content

Zien dit weekend: sterrenchef Sergio Herman, Srebrenica & Dior and I

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

2011-06-09 08:47:55 SLUIS - Een kijkje in de keuken bij topkok Sergio Herman. foto: portret Sergio Herman. ANP  XTRA LEX VAN LIESHOUT

Sterrenchef Sergio Herman
Een sterrenrestaurant runnen is niet makkelijk, merkte ook Sergio Herman. In 2013 maakte hij de beslissing om zijn sterrenzaak Oud Sluis te sluiten en opnieuw te beginnen in Antwerpen. De documentaire Sergio Herman: Fucking perfect legt het laatste jaar van Oude Sluis vast. Herman hoopt zijn werkdruk te verlichten en meer tijd met zijn kinderen door te brengen. Lukt dat wel met plannen voor een nieuwe zaak?
‘Sergio Herman: Fucking perfect,’ vrijdag 10 juli om 20.35 op NPO2

take the waltzVerliefd op de buurman
Margot (Michelle Williams) is gelukkig getrouwd met haar man Lou (Seth Rogan). Dan ontmoet ze haar buurman Daniel (Luke Kirby) en wordt ze tot over haar oren verliefd op hem. Hoe hard ze ook probeert om Daniel te vergeten en terug te gaan naar het leven waar ze eerst nog zo gelukkig mee was; het wil haar maar niet lukken. Het scenario van regisseur Sarah Polley werd veel geprezen door haar talent om het kleine drama te vangen.
‘Take this waltz,’  vrijdag 10 juli om 23.10 op NPO3. Bekijk hier de trailer

2015-07-09 09:20:38 TOPSHOTS A Bosnian woman cries as she touches a truck carrying 136 coffins of newly identified victims of the 1995 Srebrenica massacre in the town of Visoko, near Sarajevo on July 9, 2015. Saturday, 11 July marks 20 years since Bosnian Serb forces overran Srebrenica -- then a UN-protected enclave -- setting the stage for several horrific days in which some 8,000 Muslim men and boys were murdered. The mass execution, which came as Bosnia's 1992-1995 civil war neared its bloody end, has been declared a genocide by two international courts but never recognised as such by Serbs. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF

Srebrenica
In tijden van de Joegoslavische burgeroorlog werd het Bosnische Srebrenica beveiligd door Nederlandse VN-militairen beveiligd. Precies twintig jaar geleden viel de enclave, en vermoordden Bosnische Serviërs er zo’n 8.000 moslims, waardoor het wordt gezien als de ergste genocide sinds de Tweede Wereldoorlog. Sommige slachtoffers worden nu, pas jaren na dato, geïdentificeerd. Deze uitzending over Srebrenica bevat een samenvatting van de herdenkingsplechtigheden in zowel de Bosnische stad als in Den Haag en een reconstructie van de gebeurtenissen.
‘NOS 20 jaar na Srebrenica 2015,’ zaterdag 11 juli om 18.40 op NPO2

zdw sarahHaar naam was Sarah
De roman van Tatiana de Rosnay Haar naam was Sarah had voordat de verfilming begon al vier miljoen exemplaren verkocht en was ook nog eens in 37 landen uit het Frans vertaald. De film vertelt het verhaal van de journaliste Julia Jarmond (Kristin Scott Thomas) die de opdracht krijgt om over een van de zwarte bladzijden in de Franse geschiedenis te schrijven. In de nacht van 19 juli 1942 werden duizenden joden opgepakt voor deportatie. Zo ook de tienjarige Sarah (Mélusine Mayance). Jarmond vindt haar dossier en treft daar de aanwijzingen naar een groot geheim aan.
‘Haar naam was Sarah’, zaterdag 11 juli om 22.35 op NPO2. Bekijk hier de trailer

 

A young exiled Tibetan arrives to take part in an event to mark the 80th birthday of their spiritual leader the Dalai Lama at the Namgyal School in Kathmandu on July 6, 2015. Thousands of Tibetans gathered to mark the Dalai Lama's 80th birthday. AFP PHOTO/Prakash MATHEMA

Kind-godinnen
In Nepal leven meisjes waarin godinnen schuilen, totdat het meisje ongesteld wordt, althans, dat geloven de Nepalezen. Deze kind-godinnen mogen niet meer lopen en zijn in de ogen van de bevolking een manier om contact op te nemen met God. Sophie Hilbrand spreekt voor de eerste aflevering Spuiten en Slikken op reis een vrouw die ooit een kind-godin was. Is haar jeugd haar niet afgenomen of is dat een Westerse opvatting?
‘Spuiten en slikken op reis’, zondag 12 juli om 22.20 op NPO3

2014-07-13 00:00:00 ROTTERDAM - Trompettist Eric Vloeimans tijdens zijn optreden met cellist Jorg Brinkmann en accordeonist Tuur Florizoone op het North Sea Jazz Festival. ANP KIPPA PAUL BERGEN

North Sea Jazz
North Sea Jazz bestaat dit jaar maar liefst veertig jaar. De NPO verzorgt een concertregistratie, met reportages en interviews. Een ook dit jaar trekt het festival grote artiesten uit binnen- en buitenland aan. Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga, John Legend en onze eigen Jet Rebell en Typhoon treden op.
‘North Sea Jazz 2015’, zondag 12 juli om 22.50 op NPO3

dior and IDiordocumentaire
Acht weken. Dat is de tijd die de Belgische ontwerper Raf Simons kreeg om een gehele hautecouturecollectie te maken. Voor het idee: normaal kost zo’n proces vier tot zes maanden. De Belg kreeg in 2012 nog meer op zijn schouders, want het was aan hem om de ontslagen John Galliano te vervangen. Documentairemaker Frédéric Tcheng krijgt een uniek kijkje achter de schermen bij de hectiek van het Franse modehuis. ‘De beste film over de mode-industrie is nog altijd de speelfilm Prêt-à-porter (1994) van Robert Altman, maar de documentaire Dior and I komt dicht in de buurt,’ oordeelt nrc.next.
‘Dior and I’, draait nu in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer

Onderwerpen