Spring naar de content

Djokovic en Federer weer in finale Wimbledon

Novak Djokovic heeft vrijdag voor de vierde keer in zijn loopbaan de finale van het tennistoernooi van Wimbledon bereikt. Roger Federer is zondag de tegenstander van de Servische nummer één van de wereld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Djokovic liep in zijn halvefinalepartij niet over Richard Gasquet heen, maar hoefde zich ook geen moment zorgen te maken. Het werd in twee uur en twintig minuten 7-6 (2) 6-4 6-4.

Novak Djokovic tijdens zijn partij met Richard Gasquet

Djokovic had aan een verschil van drie breaks over de hele partij genoeg om de Fransman, die voor de tweede keer in de halve eindstrijd op het prestigieuze tennistoernooi stond, te verslaan. In de finale wacht de regerend kampioen een loodzware opgave. ‘Nole’ staat dan tegenover Wimbledonlegende Roger Federer of publiekslieveling Andy Murray, die het toernooi in 2013 won. Zij spelen later op vrijdag hun halve finale.

Federer
Federer had slechts drie sets nodig om publiekslieveling Andy Murray te verslaan. Op het centre court was het na iets meer dan twee uur gedaan: 7-5 7-5 6-4.

Voor de Helveet wordt het zijn elfde finale op het heilige gras van Wimbledon. Acht keer zegevierde Federer, twee keer ging hij onderuit. Saillant detail: vorig jaar verloor de 17-voudig Grand Slam-winnaar in vijf sets van Djokovic.