Spring naar de content

Formule 1-wereld in rouw om Jules Bianchi

De Franse Formule 1-coureur Jules Bianchi is in een ziekenhuis in Nice overleden aan verwondingen die hij vorig jaar opliep bij een crash. Dat maakte zijn familie zaterdag bekend. Bianchi is 25 jaar geworden. “Jules vocht tot het einde, zoals hij altijd deed. Maar vandaag is een einde gekomen aan zijn gevecht”, schreef zijn familie in een verklaring.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Bianchi raakte in coma toen hij vorig jaar oktober in Japan tegen een takelwagen botste die een eerder gecrashte auto wegsleepte. Door de botsing liep hij zwaar hoofdletsel op. Het ongeluk in Japan was het zwaarste in de Formule 1 sinds de dood van Ayrton Senna in 1994 op het circuit van San Marino. Uit onderzoek van de bond FIA bleek later dat Bianchi ondanks waarschuwingsvlaggen niet voldoende zou hebben afgeremd. De coureur crashte met 126 kilometer per uur. Na het ongeval werd hij aanvankelijk behandeld in Japan. Later werd Bianchi overgebracht naar zijn thuisland.

Marshalls en doktoren staan om de de Franse Formule 1 coureur Jules Bianchi net na zijn crash in oktober 2014
Marshalls en doktoren staan om de de Franse Formule 1 coureur Jules Bianchi net na zijn crash in oktober 2014

Max Verstappen is zeer aangedaan door het overlijden van Bianchi. Hij schreef op Twitter:

Ook zijn ploeg liet van zich horen.  “We vinden het verschrikkelijk om Jules te verliezen na zo’n zwaar gevecht.” schreef het Manor F1 Team.