Spring naar de content

Froome krijgt urine over zich heen tijdens Tour

Chris Froome was zaterdag na de veertiende etappe in de Tour de France niet te genieten. De gele trui van de Britse wielrenner was weliswaar geen moment in gevaar gekomen, maar de kopman van Team Sky kon er nauwelijks blij mee zijn. Op weg naar finishplaats Mende kreeg Froome een flesje met urine naar zijn hoofd geworpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Tourwinnaar van 2013 reageerde na aankomst zichtbaar aangedaan op het incident. “Een toeschouwer gooide een flesje urine naar mij en schreeuwde ‘gedopeerd’! Dat is een heel grote ontgoocheling,” liet Froome op Sporza weten.

“Ik vind dat walgelijk. Zoiets doe je niet. We werken keihard om dit te doen. Het voorval toont een gebrek aan respect. Niemand verdient het om op deze manier behandeld te worden.”

Media
Volgens Froome zijn journalisten mede-schuldig. “De berichtgeving van sommige media is niet professioneel. Dat heeft dit incident mede veroorzaakt. Het is gelukkig maar een minderheid van de toeschouwers die zoiets doet. We krijgen ook veel steun en die mensen wil ik bedanken. Maar enkele individuen verknallen het voor iedereen.”

Richie Porte kreeg eerder in de Tour een klap van een toeschouwer. Ook werd hij uitgemaakt voor ‘doper.’ Dat loste hij op zijn eigen manier op: