Spring naar de content

Zien: iconisch filmshot ‘Gone With the Wind’ gemaakt van rijstplanten

Gone With The Wind uit 1939 is een van de grootste filmklassiekers aller tijden. Iconisch is de inmiddels beroemde (en voor die tijd grove) uitspraak ‘Frankly, my dear, I don’t give a damn’, en de poster met daarop hoofdrolspelers Clark Gable en Vivien Leigh. En die poster is nu ook terug te vinden op levensgroot formaat in een Japans rijstveld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

De scène waarin Scarlett O’Hara (Leigh) in de armen ligt van haar held Rhett Butler (Gable) is opgebouwd uit rijstplanten van tien verschillende kleuren. Het kunstwerk is 140 meter lang en 100 meter breed. Het rijstveld ligt in het dorp Inakadate, waar ieder jaar een beroemde prent van rijstplanten wordt gemaakt. Voor iedereen die het kunstwerk met eigen ogen wil zien: een standpunt ver boven de grond is een vereiste, en half oktober verdwijnen de rijstplanten weer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap