Spring naar de content

Formule 1-coureurs eren omgekomen collega Jules Bianchi

Tijdens de Grand Prix van Hongarije eerden de coureurs hun omgekomen collega Jules Bianchi met teksten op hun auto’s, helmen en petjes. Voorafgaand aan de race werd er een minuut stilte gehouden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De Franse Formule 1-coureur Jules Bianchi overleed vorige week in een ziekenhuis in Nice aan verwondingen die hij opliep bij een crash. Bianchi raakte in coma toen hij vorig jaar oktober in Japan tegen een takelwagen botste die een eerder gecrashte auto wegsleepte. Door de botsing liep hij zwaar hoofdletsel op. Het ongeluk in Japan was het zwaarste in de Formule 1 sinds de dood van Ayrton Senna in 1994 op het circuit van San Marino. Zijn begrafenis was afgelopen dinsdag in Nice, de coureur is slechts 25 jaar geworden. De Formule 1-wereld is sindsdien in rouw.

Voorafgaand aan de race houden de coureurs een minuut stilte. Bron: Twitter

Coureur Lewis Hamilton had de tekst ‘#FlyHighJules’ op zijn helm staan:

Ook andere coureurs hadden op hun helm de tekst ‘#CiaoJules’, ‘JB17’ (naar het nummer van Jules Bianchi) of ‘#NeverForget’ geplakt.

Bron: Twitter
Bron: Twitter

Het team van Sauber staat stil bij het overlijden van Bianchi.

De race op de Hungaroring werd gewonnen door de Duitser Sebastian Vettel. Hij droeg de winst op aan zijn overleden collega.

Onderwerpen